Art nouveau
Curentul poartă numele pe care Siegfried Bing, comerciant de artă chineză și japoneză veche, l-a dat magazinului său deschis în 1895 la Paris, un spațiu dedicat artei europene contemporane. Art Nouveau are un farmec aparte, însemnând, în câteva cuvinte, originalitate, inovație, forme rotunjite, fantezie și eleganță. Culori precum verde-crud, auriu sau albastru-păun înlocuiesc griu-rile și marou-rile, în combinații vesele, pline de viață.

Art nouveau

Original

Combinația de culori descrisă în acest articol te duce cu gândul la peisaje mediteraneene și inspiră calm și relaxare. Această combinație este dominată de nuanța bej deschis (0202G1R(95)), cu accente de albastru azur (1411A(90)) și maro deschis (0691G7R(50)).

afla mai multe

Fantezie

Acest stil este unul dintre cele mai vii. Nuanțele alese în combinația cu titlul sugestiv "Fantezie” contribuie la crearea unui design special, modern și în același timp confortabil și relaxant. Albul crem (0042G(90)), denumit și culoarea untului, conferă o senzație de căldură, de ambient primitor și luminos.

afla mai multe

Rafinat

Ce culori calde! Combinația cromatică “Rafinat” te ajută să obții un interior modern, extrem de versatil.  Curentul Art Nouveau oferă locuinței tale un aspect reconfortant prin introducerea unor piese de decor inspirate din natură. Vitraliile, candelabrele din fier, abajururile din sticlă sau hârtie redau prin linii curbe diverse forme organice specifice acestui stil.

afla mai multe

Delicat

Paleta cromatică folosită în combinația „Delicat” ne duce cu gândul la ceva ce feminin, de prețuit. Ea are dominantă culoarea roz-beige (0792G9R(90)), împreună cu 2 nuanțe mai vii: un roz puternic (0911R(90)) și roșu-violet (0915R(70)).

afla mai multe

Reverie

Vrei să ajungi acasă și să visezi cu ochii deschiși la cele mai mărețe planuri? Vrei ca acasă să te încarci de energie pozitivă, să scapi de stresul acumulat după o zi de muncă? Atunci te sfătuim să citești în continuare pentru că stilul descris în acest articol este unul dintre cele mai potrivite pentru cei care vor să-și transforme căminul într-o oază de liniște.

afla mai multe

Modern

Înainte de a vorbi mai multe despre stilul modern art-nouveau, am vrea să-ți întărim convingerea că decorațiunile pot schimba cu totul o cameră. Culorile pereților sunt importante, dar nu trebuie să uităm că ele sunt puse și mai mult în valoare prin lucruri mici în nuanțe complementare.

afla mai multe

Elegant

Combinația dintre albastru închis cu tente gri (2093R7A(20)) și violet (1055R3A(60)) ilustrată în paleta cromatică Elegant, este deja clasică și va rămâne, întotdeauna, la mare căutare. Această combinație primește un plus de stil și eleganță prin adăugarea în mix a unei nuanțe de roz-gri pal

afla mai multe

Sonor

Combinația cromatică Sonor se potrivește cel mai bine cu un design modern şi cât mai confortabil, în linii sobre şi cu jocuri de lumini calde pentru a se asorta cât mai bine culorilor propuse pentru decorarea pereţilor. Conceptul amenajării propune un decor plin de mister şi rafinament, dar se poate opta, de asemenea, pentru alegerea disparată a obiectelor, din colecţii diferite.

afla mai multe

Accent

Ideea de la care pleacă această combinație, cu nume sugestiv - "Accent", este de a crea un contrast subtil, prin folosirea cadrelor de atmosferă prețioasă, combinate cu un design de calitate.

afla mai multe

Poem

Stilul Art Nouveau este unul aparte, iar cei care îl adoptă îl aplică în arhitectura casei, dar îl corelează și cu dorințele și pasiunile lor. Acest stil este unul care vorbește foarte mult despre personlitatea celui care are casa. În acest articol îți vom spune cum îl poți avea și tu pornind de la combinațiile potrivite de culori.

afla mai multe
sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe