Art nouveau
Curentul poartă numele pe care Siegfried Bing, comerciant de artă chineză și japoneză veche, l-a dat magazinului său deschis în 1895 la Paris, un spațiu dedicat artei europene contemporane. Art Nouveau are un farmec aparte, însemnând, în câteva cuvinte, originalitate, inovație, forme rotunjite, fantezie și eleganță. Culori precum verde-crud, auriu sau albastru-păun înlocuiesc griu-rile și marou-rile, în combinații vesele, pline de viață.

Art nouveau

Original

Nuanțele folosite în combinația de culori “Original” amintesc de peisajele mediteraneene și îți inspiră calm și relaxare. Această combinație este dominată de nuanța bej deschis (0202G1R(95)), cu accente de albastru azur (1411A(90)) și maro deschis (0691G7R(50)).

 

afla mai multe

Fantezie

Nuanțele alese în combinația cu titlul sugestiv "Fantezie” contribuie la crearea unui design special, modern însă în același timp confortabil și relaxant. Albul crem (0042G(90)), denumit și culoarea untului, conferă o senzație de căldură, de ambient primitor și luminos.

afla mai multe

Rafinat

Ce culori calde! Combinația cromatică “Rafinat” te ajută să obții un interior modern, extrem de versatil.  Curentul Art Nouveau oferă locuinței tale un aspect reconfortant prin introducerea unor piese de decor inspirate din natură. Vitraliile, candelabrele din fier, abajururile din sticlă sau hârtie redau prin linii curbe diverse forme organice specifice acestui stil.

afla mai multe

Delicat

Paleta cromatică folosită în combinația „Delicat” are ca dominantă culoarea roz-beige (0792G9R(90)), împreună cu 2 nuanțe mai vii: un roz puternic (0911R(90)) și roșu-violet (0915R(70)).

afla mai multe

Reverie

Nuanța intensă de albastru-marin (1415A(60)) din combinația „Reverie” este în general folosită ca accent de culoare în amenajările bazate pe tonuri neutre sau decoruri clasice, unde predomină griul (0341G2R(70)) sau nuanțe foarte deschise de crem (0351G3R(92)).

afla mai multe

Modern

O cameră, fie ea dormitor sau living, poate fi modificată și personalizată cu ajutorul decorațiunilor, pernuțelor, lămpilor și tablourilor. În funcție de alegerea acestora, culoarea și stilul unei camere pot fi influențate semnificativ.

afla mai multe

Elegant

Combinația dintre albastru închis cu tente gri (SCS 1055R3A(60)) și violet (SCS 2093R7A(20)) ilustrată în paleta cromatică Elegant, este deja clasică și va rămâne, întotdeauna, la mare căutare. Această combinație primește un plus de stil și eleganță, prin adăugarea în mix a unei nuanțe de roz-gri pal.

afla mai multe

Sonor

În stilul Art Nouveau finisarea pereţilor şi a tavanului se face simplu, cu o vopsea de culoare crem deschis (SCS 0211G1R(91)), prin îmbinarea subtilă a culorilor.

afla mai multe

Accent

Ideea de la care pleacă această combinație, cu nume sugestiv - "Accent", este de a crea un contrast subtil, prin folosirea cadrelor de atmosferă prețioasă, combinate cu un design de calitate.

afla mai multe

Poem

Influența stilului Art Nouveau în materie de amenjare a unui spațiu, pornește de la arhitectura casei și este corelată cu dorințele, hobbyurile, pasiunile și personalitatea celui ce locuiește în respectiva casă.

afla mai multe
sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe