<
>

Limbajul culorilor

De mici, copiii sunt fascinaţi de culori şi mai ales de combinarea acestora. Multitudinea de tonuri se regăseşte atât în jucăriile pe care le îndrăgesc, cât şi în desenele lor.

Înainte de alfabet ei învaţă limbajul culorilor. Chiar dacă verbal nu pot face diferenţa între ele, ştiu care culori corespund căror obiecte. Copiii disting culorile înainte să le cunoască denumirea, prin urmare atunci când reuşesc să le înveţe fac diverse asocieri: galben-soare, roşu-măr, albastru-cer, verde-iarbă, gri-elefant şi maro-urs. Dacă schimbi aceste asocieri, spre exemplu le arăţi un elefant verde, şansele să-l recunoască în primul moment sunt scăzute, întrucât pentru ei culoarea este un mod de identificare.

Metoda culorilor este considerată foarte importantă în educarea copiilor, mai ales pentru a delimita anumite zone din casă. Prizele sau scările casei, colorate în negru cu galben, avertizează de existenţa unui pericol. Puteţi aplica anumite culori pe uşi pentru a diferenţia locurile de joacă de camerele care prezintă un posibil risc pentru ei.

Articolul nostru pune accent pe importanța culorilor în viața copiilor, acestea fiind un mod de a îi educa.  Este foarte important să-i familiarizaţi încă de mici cu paleta cromatică pentru le da posibilitatea să cunoască mai multe nuanţe. Astfel, copilul tău îşi va da seama când e Crăciunul sau ziua lui, făcând leagătura cu combinaţiile de culori specifice diverselor sărbători.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe