<
>

Aranjează un spaţiu creativ pentru copilul tău

Orice copil are nevoie de un loc special amenajat în camera lui unde poate să se joace cu linii, culori şi forme, unde îşi poate crea lumea sa magică fără constrângeri.

De aceea, atunci când amenăjăm camera celui mic este indicat să alegem un stil cât mai modular, unul care să îi permită copilului să își personalizeze spațiul, să îl schimbe de la un cap al imaginației la altul.

Cu toate acestea, noi am pus pe hârtie câțiva pași care să țină cont și de creativitatea lor, dar și de siguranța pe care vor părinții să o ofere.

Spre exemplu, când alegi masa pentru joacă şi activităţile creative ar fi bine să iei în considerare următoarele aspecte: în primul rând, ea trebuie să se potrivească cu tema şi culorile camerei. De exemplu, dacă ai ales o temă florală, atunci încearcă să găseşti o masă sub formă de gărgăriţă. Dacă nu găseşti mobilier care să fie pe stilul camerei, poţi să îl decorezi împreună cu copilul tău, pictând pe masă diverse modele astfel încât să se integreze şi să fie pe placul copilului. Confecţionează pernuţe pentru scaune din materialul folosit pentru perdele sau aşternuturi.

Trebuie să te gândeşti şi la siguranţa copilului: cel mai indicat mobilier este unul cu colţurile rotunjite şi de înălţime corespunzătoare. Când micuţul tău va creşte, oricum va avea nevoie de un birou pentru computer şi pentru a-și face lecțiile, aşa că încearcă să-i găseşti o măsuţă cu scaune pe măsura lui.
Pentru a-l încuraja şi aprecia, expune-i micile opere de artă preferate în cameră, pe un panou special, cu ajutorul unor magneţi veseli şi coloraţi. Poți expune restul creațiilor pe rafturi, dar asigură-te că sunt la îndemâna lui, astfel încât să poată chiar şi el să le aranjeze.

O idee bună ar fi să încurajezi întâlnirile cu prietenii lui. Pune-le la dispoziţie mai multe materiale cu care se pot juca şi crea: creioane colorate, acuarele, plastilină, hârtie colorată, cuburi, cărţi de colorat. Se vor juca împreună şi îşi vor lăsa imaginaţia liberă, iar tu îi poţi lăsa fără nicio grijă să se exprime.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe