<
>

Colorăm în familie

Culoarea este o parte foarte importantă a copilăriei. Copiii răspund diferit la paleta de culori, tocmai de aceea e bine să ştii cum să o foloseşti pentru dezvoltarea lor cât mai armonioasă.

Pentru stimularea creativitaţii încurajează-ţi copilul să coloreze. Indiferent de vârstă, acesta va fi fascinat de creioane şi va încerca să reproducă obiectele preferate şi persoanele din jurul său. Cu cât este mai mic, cu atât probabilitatea să deseneze peste tot unde ajunge este mai mare.

Și tu trebuie să iei parte la acest proces. Fie că ești învățăcelul lui, fie că ești cel care îi strânge capodoperele, rămâi alături de cei mici și urmărește firul imaginației lor. Acest lucru te va ajuta să-ți descoperi copilul și să știi ce să-i oferi ca să-l stimulezi.

La vârste fragede puterea exemplului este cea mai importantă. Concepe un proiect simplu de decor al camerei la care te poate ajuta şi micuțul tău. Spre exemplu: pe unul din pereţi, un curcubeu - conturat de tine, dar colorat de cel mic. Aşa se va simţi impulsionat să creeze și el diverse desene şi chiar să vină cu sugestii pentru decorarea casei, alături de tine, ca asistent.

Pentru a-l încuraja, păstrează un dosar cu schiţele sale, încă de la prima întâlnire a lui cu creionul. Colecţia creaţiilor artistice va fi o încântare pentru el, simţindu-se apreciat ca un mic artist, dar şi pentru tine: vei rămâne cu amintiri de neuitat din copilăria sa.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe