<
>

3, 2, 1... Alb!

E 2017 și parcă nimeni nu mai alege să-și vopsească pereții albi. Această non-culoare a devenit prea simplă și parcă prea banală. Cu toate acestea, dacă vă aflaţi în toiul amenajării casei şi nu sunteţi încă siguri dacă ar trebui sau nu să optaţi pentru pereţi albi, iată câteva situaţii în care albul este ideal, se potriveşte la fix, ba chiar este cea mai bună alegere.

1. Albul măreşte spaţiul.  Albul este cea mai bună alegere atunci când aveţi o cameră destul de mică şi vă doriţi să daţi senzaţia uneia un pic mai mari, dar trebuie să tineţi neapărat cont de cantitatea de lumină care pătrunde în interior.  O cameră mică cu lumină suficientă (adică o cameră în care puteţi citi în timpul zilei o revistă fără să aprindeţi o veioză sau altă sursă de lumină artificială) este candidata perfectă  la alb. În situaţia în care spaţiul în cauză nu beneficiază de lumină naturală suficientă, orientaţi-vă către o altă nuanţă a pereţilor.

2. Albul se potriveşte cu orice. Dacă se întâmplă să vă doriţi enorm o piesă mare de mobilier, de exemplu o canapea colorată sau cu un imprimeu îndrăzneţ, albul vă va scăpa de bătăile de cap legate de asortatul culorii canapelei cu cea a pereţilor şi a celorlalte piese de mobilier sau accesorii.

3. Albul este liniştitor.  Cel mai potrivit  exemplu pentru a vă convinge că albul calmează  este spa-ul, acel loc destinat relăxarii, care aproape de fiecare dată are pereţii albi . Pentru a fi siguri că aspectul camerei nu va fi unul steril, importante sunt accesoriile şi decoraţiunile pe care le veţi aşeza în spaţiu ( alegeţi nuanţe neutre pentru a menţine efectul calmant).

4. Albul oferă coerenţă.  Dacă se întâmplă să aveţi sufrageria, locul de luat masa şi/sau bucătăria în acelaşi spaţiu sau dacă încăperile sunt despărţite doar de pereţi de sticlă, albul nu va secţiona fiecare încăpere, ba din contră, va da senzaţia de continuitate, de spaţiu, va conferi coerenţă unor camere cu funcţionalităţi diferite.

Sperăm că te-am ajutat cu aceste sfaturi și dacă ai ales clasica, dar minunata non-culoare, share-uiește-o și cu noi!

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe