<
>

Albul la superlativ

culorile acestei combinatii

GALBEN OLIVE 2

Dedicăm un nou articol albului, această non-culoare ce pare să fi căzut în mâinile banalului. Ne-am reîntors cu câteva exemple de design interior care confirmă că această non-culoare nu-și va pierde niciodată farmecul.

Să luăm drept exemplu scandinavii. Ei sunt primii care au intuit puterea ascunsă,  nebănuită a albului şi cei care au ştiut exact cum să-i facă dreptate şi să profite la maximum de “calităţile” acestei culori.
Dacă până în această clipă vă număraţi printre cei care ar alege orice, chiar şi un ivoir pe perete numai alb să nu fie, s-ar putea ca motivele pentru care scandinavii, şi nu numai, aleg aproape de fiecare dată albul să vă ajute să-l priviţi dintr-o altă perspectivă. Şi, poate, să vă schimbaţi părerea, cine ştie?


1. Albul dă frau liber creativităţii! Încercaţi să priviţi pereţii albi ca pe o pânză a unui tablou. Orice obiect de decor aşezat pe această pânză va fi pus în valoare, va ieşi în evidenţă şi va deveni centrul de interes al acelui perete. Imaginaţi-vă cât de frumos ar arăta un tablou (sau mai multe) în culori vibrante, înconjurat doar de alb, fără o altă culoare care să distragă atenţia sau care să estompeze din frumusţea picturii în cauză.


2. Albul îţi permite să experimentezi! În nicio altă situaţie nu te poţi “juca”  atât de nestingherit cu obiectele de decor dintr-o cameră. Veţi fi surprinşi de cât de colorată, vie şi veselă poate fi o încăpere cu pereţi albi.  Încercaţi să vă proiectaţi în faţa ochilor un dormitor alb în care, rând pe rând, aduceţi: un covor cu un model îndrăzneţ, două veioze colorate, o cuvertură de pat uni dar asortată cu restul culorilor, un tablou deasupra patului, o vază cu flori pe noptieră şi orice altceva mai simţiţi nevoia.  Nu-i aşa că aţi uitat deja de camera aceea albă de la început? Cu toate acestea, “ea” este cea care v-a permis să folosiţi culoare fără oprelişti.

3. Albul nu se demodează niciodată! De un lucru puteţi fi siguri, albul va fi la fel de modern şi peste un an, şi peste cinci şi peste zece. În plus, este de mare ajutor atunci când simţiţi o nevoie puternică de a aduce un strop de galben sau un strop de albastru în casă, iar efortul de a schimba culoarea pereţilor vi se pare prea mare. Câteva perne, o nouă draperie, o vază în culoarea pe care o visaţi şi camera va avea acel aer nou şi colorat pe care vi-l doreaţi.  Iar vestea cea mai bună este că în momentul în care galbenul sau albastrul nu vă mai bucură chiar atât de mult privirea, o puteţi lua de la capăt cu o altă culoare fără o investiţie foarte mare.


Te-am convins de data asta?

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe