<
>

Secretele albului

Sunt multe şi subiective unghiurile din care poate fi privit albul pereţilor, dar, una dintre calităţile sale incontestabile este rafinamentul pe care îl emană. Albul este, fără doar şi poate, elegant!

Dar albul este mai mult de atât... Care sunt câteva dintre calităţile acestei culori, caracteristicile ei cele mai preţuite de specialişti şi de cei care o aleg? Să vedem:

Complexitatea.  Deşi, la prima vedere, am fi tentaţi să etichetăm albul drept simplu, tocmai din această aparentă simplitate se naşte adevarata complexitate a albului. Pentru că este elegant, atent la detalii şi permisiv, opţiunile de a decora restul spaţiului pot fi infinite şi, implicit, complexe.

Atenţia la detalii. Pereţii albi au un şarm şi un mister aparate şi strălucesc de fiecare dată când dau de lumină... Fie ea naturală, electrică sau a lumânării.  Iar această strălucire aduce cu sine posibilitatea de a scoate în evidenţă detaliile arhitecturale ale unei case.  Căci albul nu ascunde, ci evidenţiază pereţii drepţi,  eventualele curbe, texturile, ne oferă şansa de a ne bucura  de fiecare detaliu în parte. Aşadar,  dacă aveţi o casă cu o arhitectură deosebită pe care vreţi să o puneţi în valoare, mergeţi cu încredere “pe mâna” albului, este partenerul ideal.

Permisivitatea.  Albul are această super-putere de a vă permite să fiţi creativi, îndrăzneţi, ludici. Nu există limite atunci când vă aflaţi în faţa unui perete alb contemplând ce să faceţi cu el: puteţi opta pentru orice culoare, textură, stil, fără teama de a da greş. 

O alegere extrem de simplu de pus în practică şi cu un efect vizual impresionant este utilizarea albului pe suprafeţe diferite.  Puteţi să nu vă limitaţi doar la lavabilul alb şi să extindeţi această elegantă culoare şi pe podea (puteţi opta pentru un parchet, duşumea, răşină epoxidică sau gresie albă) sau pe un perete de cărămida, lambriu, etc.  Chiar dacă folosiţi o singură culoare în aceeaşi încăpere, alternanţa texturilor vă va oferi un spaţiu interesant, capitivant din punct de vedere vizual şi, în continuare, uşor de asortat cu restul pieselor de mobilier.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe