Fovism

Curentul fovist se dezvoltă în Europa în perioada cuprinsă între anul 1895 și anul 1907, cu o perioadă maximă de dezvoltare între anii 1905-1907. Este un curent caracterizat de îndrazneală, spontaneitate și originalitate. Inlfuența sa este una foarte importantă pentru dezvoltarea artei secolului trecut. Culorile foviste sunt explozive, tari, în combinații nonconformiste și contrastante. Nuanțele folosite sunt unele puternice, culoarea predominantă fiind roșu.

Fovism

Pur

În fiecare zi ne straduim să împrospătăm atmosfera spațiului în care locuim. Ce poate fi mai indicat, în acest sens, decât utilizarea unui verde crud (SCS 1912V5G(90)) împreună cu un verde închis (SCS 1934V5G(40)), ambele combinate cu un alb-galbui (SCS 0171G(95)).

afla mai multe

Antic

Anticul nu trebuie să te ducă cu gândul la plictisitor. Nici măcar la clasic. După câte poți vedea și în pozele noastre, camerele au mai mult aerul unei vacanțe în Spania, într-o casă unde domină voia bună și optimismul. 

afla mai multe

Accesoriu

Combinația cromatică “Accesoriu” îți propune un look îndrăzneț pentru locuința ta. Prin îmbinarea nuanțelor galben ocru (0253G1R(90)), albastru deschis (131539A(70)) și bej (0923R1A (90)) se obține o ambianță veselă, plină de vigoare, care te va încărca cu energie.

afla mai multe

Monden

Dacă îți dorești să creezi un ambient plăcut în spațiul privat al dormitorului, folosește nuanța predominantă din combinația Monden: gri deschis (0284G2R(80)), combinată cu o nuanță de mov puternic (1122R5A(80)). Culorile alese vor da senzația de spațiu larg, de rafinament și intimitate.

afla mai multe

Vivace

Dă viață și culoare livingului tău prin folosirea îndrăzneață a culorii primare galben (0255G1R(90)) în tonuri stridente și distincte. Adaugă un mobilier în același stil cromatic și vei avea o cameră de zi veselă și revigorantă.

afla mai multe

Clasic

Te-ai gândit să adopți un stil nou pentru căminul tău? Vrei ca atunci când vii acasă acesta să îți ofere o altă stare de spirit decât cea pe care ți-o oferă acum? În acest articol îți propunem un stil care uimește prin eleganță și simplitate. Pentru a crea un astfel de interior îți recomandăm să folosești combinația de culori denumită 'Clasic'.

 

afla mai multe

Contrast

Acest articol aduce puțină culoare istoriei și vice versa. Trecem în revistă un stil ce a apărut ca o mișcare artistică, la începutul secolului 20 în Franța, inovând modul de exprimare în pictură. Dacă renascentiștii se foloseau de jocurile de lumini și umbre pentru a se exprima, foviștii au fost adepții culorilor și tonurilor pure și evident ai combinațiilor contrastante și puternice.

afla mai multe

Forte

În pictură Fovismul este definit de culori puternice, stridente, predominante fiind nuanțele de roșu închis (0764G8R(80)), brun-roșcat și cafeniu. În designul de interior, utilizarea acestor culori atât la pereți, cât și la mobilier, are rolul de a da formă prin culoare și mai puțin prin linii sau curbe.
 

afla mai multe

Tundră

Combinaţia cromatică de inspiraţie fovistă, Tundra, creează o poveste ce respiră simţ artistic desăvârşit şi scoate în evidenţă elementele decorative.

afla mai multe

Violet

Dacă ești o persoană ce preferă culorile îndrăznețe, nuanțele care nu sunt neapărat cuminți, atunci ai nimerit în locul potrivit. Explozia de culoare din această combinație, de la nuanțe de roz deschis (1022R3A(90)), roz aprins (1061R3A(90)), până la un mov închis (1065R3A(60)), dă senzația de optimism, confort și rafinament compozițional.

afla mai multe
sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe