Impresionism

Curentul impresionist s-a dezvoltat în perioada cuprinsă între 1867 și 1886, atunci când pictorii și-au părăsit atelierele slab iluminate și și-au instalat șevaletul în aer liber, în fața unui peisaj luminos, animat, plăcut și plin de culoare. De altfel, ceea ce caracterizează impresionismul este lipsa rigorii, a regulilor stricte. Lumina are un rol foarte important în combinațiile cromatice, iar culorile cele mai folosite sunt roșu, galben și albastru, precum și complementarele lor: verde, violet, orange și alb.

Impresionism

Crud

Îți propunem în acest articol o combinație cromatică potrivită pentru zona de servire a mesei, living sau bucătărie. "Crud" este o alăturare de nuanțe proaspete și naturale, care te transpun într-un cadru relaxat, reconfortant, unul perfect pentru mese în familie. Imaginează-ți o seară cu cei dragi, plină cu povești strânse de-a lungul zilei.

afla mai multe

Peisaj

Dacă ar fi să ne gândim la ceva impus de succes curentul impresionist atunci putem afirma cu certitudine că este vorba despre jocul de lumini. Acesta poate oferi încăperilor atât un plus de spațialitate, cât și o atmosferă plăcută, relaxantă și intimă.

afla mai multe

Răsărit

Combinaţia de culori “Răsărit“ din paleta cromatică a stilului Impresionist este una solară, deoarece galbenul umple ambientul de viaţă şi căldură. Pereţii vopsiți în nuanţe vii de galben (0191G(95)) sau tonuri de gri-beige (0223G1R (85)) oferă spaţiului ales, fie că este cameră de zi sau sufragerie, o notă elegantă şi discretă.

afla mai multe

Sensibil

Culoarea preponderentă în combinaţia “Sensibil” este roz beige-ul  (0712G8R(95)), o nuanţă deschisă, perfectă pentru pereţii unui cămin primitor și extrem de potrivită pentru cei care se consideră clasici sau romantici.

afla mai multe

Apus

Imaginează-ți o cameră luminoasă. O cafea și o rază de soare care intră în casa ta într-o zi liniștită de weekend. O astfel de stare implică acest stil. Cremul pastelat (0161G(95)) şi maro-ul deschis (0384G3R(80)) sunt deseori folosite în designul de interior, în combinaţii de tonuri din aceeaşi gamă cromatică.

afla mai multe

Echilibru

Dacă alegi acest stil, atunci îți putem spune că acesta presupune originalitate. Nevoia pe care impresionismul o satisface este aceea de confort și intimitate.

afla mai multe

Viață

Când alegem stilul casei noastre, trebuie să îl adaptăm la stilul nostru de a fi. Acasă este locul de unde ar trebui să ne vină sursa de energie, așa că fiecare colț al căminului nostru trebuie să ne reflecte dorințele.
Alege un decor caracterizat de optimism, prospețime, luminozitate și relaxare!

afla mai multe

Marin

Colecția Marin își propune să dea farmec unei locuințe spațioase, luminoase, primitoare, într-un minunat stil clasic, cu ușoare accente moderne. Numele sigur te-a dus cu gândul unde trebuie, iar pozele noastre sigur te-au făcut să înțelegi din prima despre ce nuanțe și accesorii de design interior ai nevoie.

afla mai multe

Armonie

"Armonie" își trage inspirația din curentul impresionist și propune o combinație minunată între cromatica pastelată a pereților, gri-bleu (1812V3G(90)), nuanța de ocru (0304G2R(80)) și notele glamour oferite de materialele tapițeriilor folosite în living, sufragerie și dormitor. Ne bucurăm să-ți recomandăm acest stil care este potrivit fiecărei camere din casa ta. Chiar și mai multor tipuri de personalități.

afla mai multe

Rural

Această propunere îmbină într-un mod reușit noul cu pitorescul, combinația cromatică dând senzația de armonie. 

afla mai multe
sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe