Impresionism

Curentul impresionist s-a dezvoltat în perioada cuprinsă între 1867 și 1886, atunci când pictorii și-au părăsit atelierele slab iluminate și și-au instalat șevaletul în aer liber, în fața unui peisaj luminos, animat, plăcut și plin de culoare. De altfel, ceea ce caracterizează impresionismul este lipsa rigorii, a regulilor stricte. Lumina are un rol foarte important în combinațiile cromatice, iar culorile cele mai folosite sunt roșu, galben și albastru, precum și complementarele lor: verde, violet, orange și alb.

Impresionism

Crud

"Crud" este o combinație cromatică compusă din nuanțe proaspete și naturale, care te transpun într-un cadru relaxat, reconfortant, specific zonelor de servire a mesei, living sau bucătărie.

afla mai multe

Peisaj

Dacă ar fi să ne gândim la ceva impus de succes curentul impresionist atunci putem afirma cu certitudine că este vorba despre jocul de lumini. Acesta poate oferi încăperilor atât un plus de spațialitate, cât și o atmosferă plăcută, relaxantă și intimă.

afla mai multe

Răsărit

Combinaţia de culori “Răsărit“ din paleta cromatică a stilului Impresionist este una solară, deoarece galbenul umple ambientul de viaţă şi căldură. Pereţii vopsiți în nuanţe vii de galben (0191G(95)) sau tonuri de gri-beige (0223G1R (85)) oferă spaţiului ales, fie că este cameră de zi sau sufragerie, o notă elegantă şi discretă.

afla mai multe

Sensibil

Culoarea preponderentă în combinaţia “Sensibil” este roz beige-ul  (0712G8R(95)), o nuanţă deschisă, perfectă pentru pereţii unui cămin primitor, decorat în notă clasică sau romantică.

afla mai multe

Apus

Cremul pastelat (0161G(95)) şi maro-ul deschis (0384G3R(80)) sunt deseori folosite în designul de interior, în combinaţii de tonuri din aceeaşi gamă cromatică.

afla mai multe

Echilibru

Impresionismul presupune originalitate, iar amenajarea unui spațiu în stil impresionist nu poate face excepție de la această regulă. Bineînțeles, unul dintre factorii ce influențează alegerea unui design de interior, este nevoia de confort și intimitate.

afla mai multe

Marin

Colecția Marin își propune să dea farmec unei locuințe spațioase, luminoase, primitoare, într-un minunat stil clasic, cu ușoare accente moderne.

afla mai multe

Armonie

"Armonie" își trage inspirația din curentul impresionist și propune o serie de culori strălucitoare. Această paletă propune o combinație minunată între cromatica pastelată a pereților, gri-bleu (SCS 1474A1V(70)), nuanța de ocru (SCS 1812V3G(90)) și notele glamour oferite de materialele tapițeriilor folosite în living, sufragerie și dormitor.

afla mai multe

Rural

Această propunere impresionistă prezintă o combinație ce respiră armonie. Peretele de interes al camerei este vopsit într-o nuanță puternică de portocaliu, curat și clar (SCS 1801V4G(94)). Decorurile au o scenografie aparte și folosesc din paletă de culori tonuri de alb-gri (SCS 0553G5R(50)). Mobilierul poate fi, de asemenea, de un mahon-vișiniu (SCS 0483G4R(95)) pentru a obține un efect elegant și rustic.

afla mai multe
sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe