Culorile savana de la design la artă stradală

În primăvara 2017 savana a fost prezentă la două evenimente inedite ce au loc anual în București.

 

Primul dintre acestea, desfășurat în perioada 20-28 mai, este Romanian Design Week, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate designului romanesc, un regal al industriilor creative din Romania: arhitectură, design interior, modă, grafică și design de obiect. Acest eveniment se adresează atat profesioniștilor cât și publicului larg.

Pereții spațiului expoziției de peste 4.000 mp au fost amenajați cu savana de catre arhitectul Attila Kim, celebru în lumea arhitecților.

Acest eveniment a fost o oportunitate extraordinară de a vorbi despre brandul savana cu un public interesat de design, pentru care spațiul în care traiește (fie că locuiește, muncește, călătorește) are un rol esențial în exprimarea personalității și evoluției sale.

Al doilea eveniment este Street Delivery, un festivalul urban ce are loc anual pe strada Arthur Verona din București și care s-a desfașurat în perioada 9-11 iunie. Ideea evenimentului, care a ajuns deja la a 12-a ediție, este aceea de a elibera o stradă din oraș de sub dominația mașinilor și de a o reda pietonilor. Pe scurt, an de an strada Arthur Verona este inchisă circulației mașinilor pentru 3 zile, făcând astfel loc unei adevarate explozii de creativitate și culoare. Emblematice pentru acest eveniment sunt picturile stradale realizate de către artiști locali, iar la aceasta ediție de festival savana a fost furnizorul oficial de vopsea pentru realizarea lor.

Ediția de anul acesta, denumita Grădini Posibile, a avut ca temă suprapopularea cu mașini a orașului în detrimentul cetățenilor. Așa cum este menționat și în descrierea evenimentului:  "Adevărul e că am ajuns să trăim într-o imensă parcare. Adevărul e că automobilul ne sufocă viața în oraș. Adevărul e că se taie parcuri și se fac în loc parcări. Așa că tema Street Delivery 2017 este GRĂDINI POSIBILE."

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe