Renaștere

Curentul renascentist a apărut în Europa, la sfârșitul Evului Mediu, fiind caracterizat de redescoperirea interesului pentru cultura și arta antichității clasice. Renașterea marchează începutul adevăratului concept de "artist", fiind perioada glorioasă a lui Rafael, Da Vinci și Michelangelo, cei care încearcă să redescopere grandoarea operelor antice. Culorile Renașterii strălucesc, sunt foarte clare, iar în atelier maestrul este înconjurat de ucenici care participă la prepararea nuanțelor și la întreținerea pensulelor. Nuanțele de albastru, violet și portocaliu sunt printre culorile cele mai folosite.

Renaștere

Frescă

Combinația sub denumirea “Frescă” folosește ca dominantă culoarea gri-alb (1143R7A(90)).  Acestei nuanțe îi sunt asociate culorile crem (0494G5R(80)) și albastru-ardezie (1175RA(70)), care dau un plus de eleganță spațiului.

afla mai multe

Oceania

Datorită stărilor pozitive pe care ni le inspiră, nuanțele alese în combinația cromatică “Oceania” îți vor transforma casa într-un spațiu al odihnei, al calmului, al evadării din cotidian. “Omul Renașterii”, așa cum îl descriu istoricii, era pasionat artă, literatură și lux, fapt ce se regăsea și în stilul său de viață și în spațiile solemne pe care și le crea.

afla mai multe

Perspective

Combinaţia de culori denumită “Perspective”, inspirată din curentul renascentist, îmbină într-un mod rafinat clasicul crem al pereţilor (0041G(95)) cu nuanţe elegante de mov (1104R5A(80)) şi indigo (1184R7A(70).

afla mai multe

Veneția

Combinaţia de culori “Veneţia” te duce cu gândul chiar la renumitul oraş din Italia, la culorile lui pline de farmec şi romantism: turcoazul (1464A1V(70)), în armonie perfectă cu nuanţele de kaki deschis (1943V7G(90)) şi roz-beige (0943R1A(85)).

afla mai multe

Geometric

Culorile, texturile, formele îşi pierd din asprime şi din rigurozitate aunci când vorbim despre spaţiul intim al dormitorului. Accesoriile dau tonul şi păstrează linia stilului dorit. Pentru şi mai mult rafinament, poţi apela la noptiere şi comode din lemn alb patinat, pictate în note renascentiste.

afla mai multe

Cardinal

Natura a fost și va rămâne mereu o sursă de inspirație pentru designul de interior, de la culorile pământului și ocru (SCS 0311G2R(95)) până la brun închis, cărămiziu (SCS 0793G9R(85)) sau galben floarea soarelui. Toate oferă unui spațiu o atmosferă plăcută, relaxantă și primitoare.

afla mai multe

Universal

În Renaștere pictorii își realizau operele într-o manieră care încerca să redea cât mai exact realitatea. În acest context, pentru interioarele de inspirație renascentistă, fiind sunt utilizate o serie de tehnici ce folosesc jocul de lumini și umbre, pentru a da viață și expresivitate interioarelor.

afla mai multe

Simetric

Combinaţia Simetric, inspirată din culorile ce domină perioada renascentistă, accentuează atenţia acordată detaliilor, dar în acelaşi timp pune în valoare funcţionalitatea spaţiilor, indiferent dacă ne referim la un living cu o zonă de dining integrată sau la un dormitor mic şi cochet.

afla mai multe

Medieval

În ciuda numelui, "Medieval" este o combinație de culori pale, de inspirație renascentistă. Paleta este dominată de vernilul deschis (SCS 0121V(95)) și completată de un violet gri (SCS 1093R4A(85)) și un oliv pal, cu tentă de gri (SCS 1874V5G(80)).

afla mai multe

Iluzie

"Iluzie" este o paletă definită de cremul cu tentă pală şi trandafirie (SCS 0502G5R(90)) până la un brun închis (SCS 0674G7R(80)). Pentru contrast propune o culoare secundară de cărămiziu (SCS 0035N(20)).

afla mai multe
sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe