Renaștere

Curentul renascentist a apărut în Europa, la sfârșitul Evului Mediu, fiind caracterizat de redescoperirea interesului pentru cultura și arta antichității clasice. Renașterea marchează începutul adevăratului concept de "artist", fiind perioada glorioasă a lui Rafael, Da Vinci și Michelangelo, cei care încearcă să redescopere grandoarea operelor antice. Culorile Renașterii strălucesc, sunt foarte clare, iar în atelier maestrul este înconjurat de ucenici care participă la prepararea nuanțelor și la întreținerea pensulelor. Nuanțele de albastru, violet și portocaliu sunt printre culorile cele mai folosite.

Renaștere

Frescă

Combinația sub denumirea “Frescă” folosește ca dominantă culoarea gri-alb (1143R7A(90)).  Acestei nuanțe îi sunt asociate culorile crem (0494G5R(80)) și albastru-ardezie (1175RA(70)), care dau un plus de eleganță spațiului.

afla mai multe

Oceania

Datorită stărilor pozitive pe care ni le inspiră, nuanțele alese în combinația cromatică “Oceania” îți vor transforma casa într-un spațiu al odihnei, al calmului, al evadării din cotidian. “Omul Renașterii”, așa cum îl descriu istoricii, era pasionat artă, literatură și lux, fapt ce se regăsea și în stilul său de viață și în spațiile solemne pe care și le crea.

afla mai multe

Perspective

Combinaţia de culori denumită “Perspective” este inspirată din curentul renascentist și îmbină într-un mod rafinat clasicul crem al pereţilor (0041G(95)) cu nuanţe elegante de mov (1104R5A(80)) şi indigo (1184R7A(70). Pe scurt, combină o atmosferă liniștită cu una mai excentrică, dându un aer relaxant decorului.

afla mai multe

Veneția

Chiar dacă nu ai fost niciodată în Veneția, poți recunoaște stilul dintr-o mie. În acest articol îți propunem o combinație de culori ce te va duce cu gândul la renumitul oraș italian și la culorile lui pline de farmec și romantism: turcoazul (1464A1V(70)) în armonie perfectă cu nuanţele de kaki deschis (1943V7G(90)) şi roz-beige (0943R1A(85)).

afla mai multe

Geometric

Stilul geometric se joacă cu formele și culorile pentru a crea ceva unic. Ca să înțelegi mai bine fiecare latură a sa trebuie să luăm un exemplu concret.  Atunci când vorbim despre spaţiul intim al dormitorului culorile, texturile, formele îşi pierd din asprime şi din rigurozitate. Accesoriile dau tonul şi păstrează linia stilului dorit. Pentru şi mai mult rafinament poţi apela la noptiere şi comode din lemn alb patinat, pictate în note renascentiste.

afla mai multe

Cardinal

Natura a fost și va rămâne mereu o sursă de inspirație pentru designul de interior, de la culorile pământului și ocru (SCS 0311G2R(95)) până la brun închis, cărămiziu (SCS 0793G9R(85)) sau galben floarea soarelui. Toate oferă unui spațiu o atmosferă plăcută, relaxantă și primitoare.

afla mai multe

Universal

În Renaștere, pictorii își realizau operele într-o manieră care încerca să redea cât mai exact realitatea. În acest context, pentru interioarele de inspirație renascentistă sunt utilizate o serie de tehnici ce folosesc jocul de lumini și umbre pentru a da viață și expresivitate interioarelor.

Pentru ca și tu să dai viață acestui stil în casa ta, noi îți propunem următoarele culori.

afla mai multe

Simetric

Această combinație cromatică își găsește inspirația în perioada renascentistă, în care atenția pentru detalii era foarte pregnantă.  Noi ți-o recomandăm pentru cele mai mari camere din casă. Spre exemplu, dacă ai un living cu zona de dining incorporată, acest stil s-ar potrivi de minune. El este unul ce pune în valoare funcționalitatea spațiilor.

afla mai multe

Medieval

În ciuda numelui, "Medieval" este o combinație de culori pale, de inspirație renascentistă. Paleta este dominată de vernilul deschis (0121V(95)) și completată de un violet gri (1093R4A(85)) și un oliv pal, cu tentă de gri (1874V5G(80)). Ți-am pregătit și o serie de poze care să te inspire, să-ți arate în ce camere s-ar potrivi și cu ce detalii ar putea fi pus în evidență acest stil .

afla mai multe

Iluzie

În acest articol îți propunem o nouă abordare pentru redecorarea casei tale. "Iluzie" este o paletă definită de cremul cu tentă pală şi trandafirie (0502G5R(90)) până la un brun închis (0035N(20)). Pentru contrast îți propunem o culoare secundară de cărămiziu (0674G7R(80)).

afla mai multe
sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe