despre culoare

Roşu foc

Roşul este culoarea cu cea mai lungă lungime de undă. O analogie între aceasta şi funcţiile coordonate, din punct de vedere cromatic, în organism, ne-ar duce la concluzia că lupta cea mai grea a fost dusă tocmai pentru a supravieţui.

afla mai multe

Violetul

Dacă ești o persoană ce preferă culorile îndrăznețe, nuanțele care nu sunt neapărat cuminți, atunci ai nimerit în locul potrivit. Explozia de culoare din această combinație, de la nuanțe de roz deschis (SCS 1022R3A(90)), roz aprins (SCS 1061R3A(90)), până la un mov închis (SCS 1064R3A(60)), dă senzația de optimism, confort și rafinament compozițional.

afla mai multe

Maiestuozitate celestă

Absorbind în noi albastrul, puterile de comunicare şi de creativitate devin viabile, adăugând o nouă dimensiune înţelegerii experienţei noastre de viaţă în această lume.

afla mai multe

Crepuscul incediar

În plan fizic, orange-ul are polaritate masculină şi este asociat sexualităţii şi creativităţii din planul material, versus albastrul, care este polaritatea feminină a portocaliului şi induce creativitatea abstractă, literatura, filosofia etc.

afla mai multe

Miracolul abundenţei

Culoarea galbenă este asociată soarelui şi focului. Ea sugerează lumina, focul veşnic şi focul intern. Am putea spune că e culoarea generatoare a termoreglării, procesul intern prin care organismul nostru se adaptează la temperatura mediului ambiant.

afla mai multe

Orange

Acestei culori îi este asociată apa şi toate fluidele din organism. Funcţiile sale specifice sunt legate de problemele sexuale, libido, senzualitate, senzaţiile erotice, plăcerea simţurilor, pasiunea, fidelitatea, fantezia, creativitatea, onoarea în probleme relaţionale, etică, romantismul.

afla mai multe

Indigo

Penultima culoare a spectrului solar guvernează mentalul, adevărul, conştiinţa, intelectul, inteligenţa, claritatea gândirii, intuiţia, învăţatul din experienţă, autocunoaşterea şi propria evaluare de sine, mintea deschisă, acceptarea de sine şi a celorlalţi.

afla mai multe

Galben

Culoarea galben are asociat ca element focul. Funcţiile coordonate de ea sunt digestia, respectiv problemele legate de hrană, la nivel fizic, iar psihic : voinţa, puterea, emoţiile intense, râsul, bucuria, mânia, revolta, responsabilitatea, altruismul, încrederea.

afla mai multe

Albastru

A cincea culoare din spectrul luminii solare are ca şi corespondenţă comunicarea, autoexprimarea, spunerea adevărului, urmărirea ţelurilor, onestitate faţă de sine însuşi; protecţie subtilă, încredere nemarginită, conexiune cu forţe subtile gigant.

afla mai multe
sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe