<
>

Cromatica biotică

Tot viul a înglobat din radiaţiile cromatice ale luminii în culorile ataşate fiecărui organ sau stare sufletească.

Din studiile asupra cromaticii biotice, s-au stabilit nişte corelaţii între culorile spectrului de lumină albă descompusă şi organele, funcţiile fizice şi cele psihice ale organismului. Studiul este făcut prin corelarea fiecărei culori din spectrul solar, cu o funcţie specifică viului, apoi a fost extins, incluzând aspecte de ordin somatic şi psihic, favorabile şi nefavorabile fiinţei umane.

S-au asociat instinctele primare şi de supravieţuire culorii roşii; problemele sexuale - culorii orange; hrana şi digestia - culorii galbene; dragostea - culorii verzi; comunicarea - culorii albastre; mentalul - culorii indigo si spiritualitatea - culorii violet.

Prezenţa radiaţiei cromatice specifice, în cantitatea, cu intensitatea şi cu tonul luminozităţii cel adecvat, în zona unui organ sau funcţii, păstrează starea de sănătate pe acel segment. Diferite perturbări ale radiaţiei cromatice specifice, duc la dereglări ale funcţiilor şi fiziologiei din zonă.

Fiecare culoare este asociată cu un anumit organ de simţ, cu un anumit sunet, respectiv cu o anumită vocală, dar şi cu o anumită silabă, cu o anumită notă muzicală, dar şi cu un anumit ritm muzical, cu o anumită aromă, un anumit moment al zilei şi pentru fiecare se poate folosi un anumit cristal.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe