<
>

Indigo

Penultima culoare a spectrului solar guvernează mentalul, adevărul, conştiinţa, intelectul, inteligenţa, claritatea gândirii, intuiţia, învăţatul din experienţă, autocunoaşterea şi propria evaluare de sine, mintea deschisă, acceptarea de sine şi a celorlalţi.

Are ca funcţie receptarea directă şi ca statut intern stăpânirea de sine. Oamenii dotaţi cu indigo curat, au puterea de a vedea esenţa lucrurilor, de a "citi printre rânduri". Ei sunt foarte buni observatori ai vieţii, au propriile concluzii şi legi după care se conduc. Posedă cunoaştere şi inţelepciune.

Părţile corpului controlate sunt ochii, nasul, urechile, cele doua emisfere cerebrale, emisfera cerebrală dreapta fiind răspunzătoare de secreţia de serotonină - hormonul fericirii, dar şi al somnului. Despre serotonina se stie că este răspunzatoare, printre altele, de starea de spirit a fiinţei umane. Lipsa serotoninei intervine în capacitatea de concentrare pentru a munci, a dormi, a mânca, şi în aptitudinea de a te bucura de clipele agreabile ale vieţii.

Când serotonina lipseşte complet, omul simte disperare, pesimism, senzaţie de inutilitate, oboseală exagarată, dificultăţi în luarea deciziilor, cufundându-se, până la urmă, într-o permanentă tristeţe, care-l duce la o apatie totală sau la sinucidere.

Disfuncţiile generate din cauza modificarilor de indigo, sunt dureri de cap, coşmaruri, tulburări de vedere, inclusiv sensibilitate la lumină şi la întuneric, cataracte, boli ale ochilor, ale urechilor, tulburări de auz, afecţiuni ale sinusurilor, probleme ale creierului şi ale sistemului nervos, probleme ale întregii coloane vertebrale, probleme de citit, de scris, de memorare, de gândire logică, cu învăţatul. Persoanele cu aceste disfuncţii, sunt cunoscute ca "grele de cap", le trebuie mai multe explicaţii suplimentare şi informatii "mură-n gură", acest lucru neavând legatura cu inteligenţa, dimpotrivă, numai că aceşti oameni nu-şi pot focaliza atenţia, se concentrează greu asupra problemei şi stau prost cu voinţa.

Este o mare diferenţă între voinţă şi ambiţie. Vointa înseamnă o motivaţie puternică, efort conştient, concentrare asupra rezultatului final, pe când ambiţia, reprezintă "faţa neagră" a voinţei, satisfacerea orgoliului şi înflorirea ego-ului.

Ambiţioşii, intriganţii şi cei fără scrupule prezintă disarmonii pe cromatica indigo.

Pe această vibraţie este format suportul de stocare a informaţiilor, cât şi conexiunile logice ce se pot realiza între diferite informaţii stocate. La acest nivel sunt segmente de memorie fiziologică, ce coordonează funcţiile organismului, buna lui desfasurare; memorie relaţională, care urmăreşte stabilirea de relaţii cu mediul ambiant şi cu societatea; memoria informaţională, care este practic depozitul de memorie în care se stochează toate acumulările noastre informaţionale; memoria ancestrală, care cuprinde informaţii despre trecutul speciei, metamorfoze, experienţe utile, soluţionări ale problemelor ivite; memoria previzională, unde sunt înscrise variante şi potenţialităţi de salvare a speciei, în cazul schimbărilor. Între memoria ancestrală şi cea previzională există punţi de transfer informaţional.

De asemenea, în memoria informaţională pot fi asimilate informaţii din memoria ancestrală, situată la nivelul inconştientului psihic, iar din memoria previzională , de asemenea pot fi extrase informaţii, ce urmează a fi prelucrate la nivel conştient, dar şi cu ajutorul subconştientului, atunci când volumul informaţional este prea mare sau fluxul operaţional depăşeşte capacităţile de lucru.

Tot la acest nivel se poate acţiona pentru creşterea coeficientului de inteligenţă, prin combinarea controlată a activităţilor simultane care utilizează ambele emisfere cerebrale, proces care duce la formarea de noi sinapse interneuronale. Astfel, creşte viteza de lucru a creierului, creşte numărul răspunsurilor etalonate, cât şi fiabilitatea funcţionarii cerebrale.

Hipofiza este centru de comandă al întregului sistem endocrin. Ea lucrează împreună cu hipotalamusul, care eliberează 12 hormoni diferiţi, ce influentează o gama largă de funcţii vitale, incluzând întreţinerea ţesuturilor corpului, tipurile de somn, hrănirea la sân, contracţiile uterine din timpul travaluilui sarcinii şi maturizarea sexuală.

Semnul său simbolic este un cerc de lumină albă, semnificând perfecţiunea, integralitatea.

Această zona, controlată de culoarea indigo, poate fi considerată centrul de comandă al întregii fiinţe. Viaţa este sub controlul unui înalt nivel de conştiinţă şi cunoaştere. În plan concret, nu prea se întâmplă asa cum ar fi de dorit, căci tocmai acest nivel este cel mai afectat în zilele noastre, acesta fiind motivul înmulţirii fără precedent al bolilor psihice şi al bolnavilor psihici, deşi există supape de siguranţă pentru psihic la acest nivel.

O dizarmonie a culorii indigo duce la formarea unei concepţii fanteziste despre lume, tendinţa de a interpreta percepţiile funcţie de propriile dorinţe sau emoţii, confuzie, distragere, tulburări de gândire.

Problema este ca ele sunt distruse sistematic de anumite evenimente şi conjuncturi din existenţa noastră cotidiană, iar rezervele de înlocuire a formaţiunilor distruse sau de reparare a celor deteriorate nu pot fi activate cu viteza de distrugere la care asistăm cu toţii.

Vocala pentru indigo este "I", nota muzicală "LA", silabele "AUM KSH AM" sau "OM"; meloterapia indică muzica clasică şi cosmică; în aromoterapie se folosesc Menta şi Iasomia; pentru absorbţia de indigo, naturoterapia indică cerul noptii.

Indigoul se absoarbe prin degetul inelar de la mână.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe