<
>

Crepuscul incediar

În plan fizic, orange-ul are polaritate masculină şi este asociat sexualităţii şi creativităţii din planul material, versus albastrul, care este polaritatea feminină a portocaliului şi induce creativitatea abstractă, literatura, filosofia etc.

Cea de-a doua culoare a spectrului luminii albe, după roşu, este orange. Acestei culori îi este asociată apa şi toate fluidele din organism.

În plan fizic, orange-ul are polaritate masculină şi este asociat sexualităţii şi creativităţii din planul material, versus albastrul, care este polaritatea feminină a portocaliului şi induce creativitatea abstractă, literatura, filosofia etc. Armonia acestei culori indică o persoană care manifestă un înalt simţ artistic şi un limbaj elevat; este receptivă, deschisă către experienţe şi acceptă uşor schimbarea. Este senzuală, în sensul că gustă din plin bucuriile vieţii şi este deosebit de creativă.

De o importanţă majoră pentru susţinerea natalităţii, orange-ul fiind culoarea care întreţine diviziunea celulară, ajută la formarea şi dezvoltarea embrionului şi ulterior a fătului, în perioada prenatală, precum şi la cresterea şi dezvoltarea fizică a copilului, este ambientul cel mai indicat pentru camera copiilor. Şi, ca să fie corelat cu o activare a timusului, care este glanda răspunzătoare de creştere, ar fi indicată combinarea culorii orange cu un verde intens. De ce n-ai desena nişte frunze de palmier pe peretele orange din camera copilului tău?!... Sau un Peter Pan în zbor, îmbrăcat cu hăinuţele lui verzi?!

Replică a creativităţii fizice, întreţinute de culoarea orange, în psihic se manifestă dorinţa de a crea ceva material, palpabil. Poate fi vorba de o casă cu o arhitectură originală, de un design interior cu o viziune proprie, poate exotică sau poate clasică; o creaţie vestimentară, la fel cum poate fi vorba de o implicare în orice activitate creatoare.

Vocala asociată este "O" închis, nota muzicală "RE", silaba "VAM", muzica indicată în meloterapie este muzica fluentă (pop, uşoară) muzica lină, senzuală, iar dansul indicat fie dansul din buric, fie dans lent, tandru, în doi; planta indicată în aromoterapie este Ylang-Ylang, iar în naturoterapie se indică lumina cerului portocaliu de dimineaţa şi apa limpede.

Simţul asociat culorii orange este gustul.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe