<
>

Miracolul abundenţei

Culoarea galbenă este asociată soarelui şi focului. Ea sugerează lumina, focul veşnic şi focul intern. Am putea spune că e culoarea generatoare a termoreglării, procesul intern prin care organismul nostru se adaptează la temperatura mediului ambiant.

Dar soarele înseamnă lumină, înseamnă viaţă, înseamnă bucurie de a trăi!

Este foarte important de ştiut faptul că persoanele care suferă de probleme de sănătate în zona digestivă, respectiv probleme ale stomacului, duodenului, pancreasului, splinei, ficatului, colecistului sau rinichilor, suferă de lipsa elementului galben, a vibraţiei culorii galbene, care întreţine buna funcţionare a zonei. În astfel de situaţii, este recomandabil ca persoana să aibă galben în jurul său, sub forma hranei de culoare galbenă, a ceaiurilor din flori galbene, a îmbrăcăminţii galbene din fibre naturale, a ambientului galben (pereţi, draperii, ornamente, flori galbene), tocmai pentru a ajuta organismul şi a-i uşura eforturile. Psihic, persoanele cu temperament coleric sunt cele mai predispuse afecţiunilor hepatice şi pancreatice, deci şi cele care au cea mai mare nevoie de galben.

Galbenul, pentru că este culoarea luminii solare, aşa cum o receptăm noi aici, pe Pământ, este şi vibraţia care ne dă sentimentul de confort, de protecţie, de siguranţă. Ziua ne simţim în siguranţă, pentru că lumina ne ajută să vedem ceea ce este în jurul nostru. Asociind lumina cu protecţia, galbenul simbolizează, la nivel inconştient, tocmai starea de bine, de lipsă de pericole, starea de linişte a celui ferit de ceea ce ar putea să îi facă rău.

Un ambient în nuanţe de galben este protectiv şi liniştitor.

 

Galbenul, culoarea luminii, poate sugera şi iluminarea, căutarea Sinelui, autodescoperirea, căutările, frământările fiinţei, travaliul de identificare, munca individului cu sine însuşi pentru a regăsi dimensiunea propriei fiinţe, pentru a se poziţiona în ierarhia socială. Un alt aspect al galbenului, este prosperitatea, plecând de la denumirea dată de om banului: Zeul cu faţa galbenă, evident, de la asocierea cu culoarea aurului, ca monedă recunoscută ca cea mai valoroasă în toate perioadele şi epocile istorice. Pentru majoritatea oamenilor, prosperitatea înseamnă acumulare materială, bunăstare financiară, asigurarea de rezerve monetare. Se regăseşte ca activitate manifestată atât în planul fizic, cât şi în cel psihic, inducând comportamente şi reacţii specifice.

Pentru alte persoane, prosperitatea ia forma iluminării spirituale, a acumulării de informaţii, cunoştinţe, practici de lucru, studiu, cercetare, dezvoltare a intelectului, depăşire a limitelor personale şi îmbunătăţire continuă a funcţiilor de procesare mentală.

În aura persoanei, galbenul defineşte sfera emoţională, cu întregul ei registru de trăiri, de la bucurie la teamă, furie, deznădejde, invide, dar şi veselie, bucuria regăsirii, împlinirea în orice domeniu al vieţii; căutarea, neliniştea, întrebările, aşteptările, dar şi gelozia, frustrarea, refularea; poate semnifica avariţia, dar şi generozitatea; neîncrederea în sine, generată de neîmplinire, dar şi bucuria reuşitei.

Desigur, diferenţierile se disting după nuanţa de galben, după intensitatea sau luminozitatea culorii, după zona de manifestare, după claritatea sau strălucirea culorii din aură, ca şi după aria de răspândire a sa.

Am putea spune că lumina care ne călăuzeşte este galbenă, ca soarele şi ca focul!
Iar aceasta trebuie să ne spună multe!

 



sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe