<
>

Orange

Acestei culori îi este asociată apa şi toate fluidele din organism. Funcţiile sale specifice sunt legate de problemele sexuale, libido, senzualitate, senzaţiile erotice, plăcerea simţurilor, pasiunea, fidelitatea, fantezia, creativitatea, onoarea în probleme relaţionale, etică, romantismul.

De asemenea, este relaţionată de sentimentul de depresie sau greşeala în problemele sexuale, neastâmpăr, agitaţie, frustrare, putere, profesionalism, spontaneitate, încredere în sine, imaginaţie constructivă, sens al deplinătăţii şi integrării, generat de energia sexuală, puteri intuitive crescute, capacităţi psihice în creştere.

De la acest nivel sunt coordonate problemele legate de reproducere, de perpetuarea speciei, ca şi naşterea de idei noi, comportamentele sexuale, viaţa intrauterină, sarcină, menstruaţiile, senzaţiile, sensibilitatea la vibraţii şi influenţe, apetitul; culoarea orange în organism controlează sediul bucuriei, poftei de viaţă, râsului, simţului artistic.

Armonia acestei culori indică o persoana care manifestă un înalt simţ artistic şi un limbaj elevat; este receptivă, deschisă către experienţe şi acceptă uşor schimbarea. Este senzuală, în sensul că gustă din plin bucuriile vieţii şi este deosebit de creativă.

Carenţele în cromatică orange duc la probleme ale organelor genitale, până la impotenţă şi sterilitate ori anomalii sexuale, dar şi dureri în zona, probleme de micţiune, probleme cu vezica urinară si cu coapsele, dureri de cap, vârtijuri, migrene, stări de sufocare, cancere genitale sau ale sânilor, noduli la sâni etc. se poate manifesta nu doar prin blocaje sexuale ci şi prin excese sexuale, deranjante pentru cei din jur, pot apărea inclinaţii către perversiuni, frigiditate, inadaptibilitate, nesinceritate; uneori se caută substitute pentru frustrări în consumul de droguri.

Degetul mare de la mână este receptorul ideal pentru culoarea orange.

Modificări ale cromaticii radiaţiei orange, duc la anomalii sexuale - culoare închisă- excese şi insatisfacţii sexuale, tendinţe de viol sau reminiscente psihice ale unui viol. Alte modificari produc dificultăţi în sfera sexuală - refulări, deviaţii, lipsă de dorinţă sau de plăcere sexuală, teama faţa de persoane de sex opus; persoanei îi este greu să se abandoneze, exercită un control asupra senzaţiilor şi emoţiilor sale, îi lipseşte pofta de viaţă, are tendinţa spre tristeţe; bulimie sau anorexie, după cum se caută şi găseşte plăcerea în hrana, ori se evita plăcerea oferită de hrană.

Glandele stimulate de culoarea portocalie sunt glandele sexuale şi, evident, secreţia lor, hormonii reproducători.

Vocală asociată este "O" închis, nota muzicală "RE". Simţul asociat culorii orange este gustul.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe