Cum se aplică amorsa? 5 paşi simpli

La prima vedere pare destul de simplu de făcut şi fără importanţă prea mare în procesul de renovare, însă aplicarea amorsei îmbunătățește rezultatele lucrării. Pentru amorsarea pereților corect și eficient, am pregătit 5 pași pentru o lucrare de nota zece.

La prima vedere pare destul de simplu de făcut şi fără importanţă prea mare în procesul de renovare, însă aplicarea amorsei îmbunătățește rezultatele lucrării.

Pentru amorsarea pereților corect și eficient, urmăreşte paşii de mai jos şi poţi fi sigur că vei obţine o lucrare de nota zece:

  1. Diluează amorsa (dupa instrucțiunile producătorului) și amestecă bine conţinutul găleţii înainte de aplicarea amorsei;
  2. Verifică încă o dată dacă peretele pe care vei aplica amorsa este perfect uscat. Dacă nu, aşteaptă să se usuce, altfel poţi strica întreaga lucrare. Dacă lucrezi pe un perete încă umed rişti pătarea peretelui şi exfolierea vopselei lavabile aplicate!
  3. Acum aplică primul strat de amorsă.Întinde materialul uniform, pe întreaga suprafaţă a peretelui şi insistă până cănd vezi că amorsa a pătruns până şi în cele mai mici crăpături ale peretelui. Poţi observa în imaginile de mai jos care este difereţa dintre o amorsare corectă şi una insuficientă.
  4. După ce ai aplicat stratul de amorsă, lasă peretele să se usuce conform instrucţiunilor de pe eticheta produsului. Dacă nu respecţi timpul de uscare al amorsei care este indicat pe etichetă, vopseaua lavabilă nu se va "prinde" de perete! În plus, după un timp de la amorsarea peretelui, pot apărea dâre şi pete sau chiar se poate desprinde pelicula de vopsea lavabilă aplicată!
  5. Ultimul pas în aplicarea corectă a amorsei este de a verifica aspectul peretelui.

Dacă suprafaţa este sticloasă înseamnă că ai amorsat peretele prea mult. Pentru a repara această situaţie, trebuie să şlefuieşti peretele şi să desprăfuieşti, altfel vopseaua lavabilă nu va Adera.

Când suprafaţa amorsată este mată, trebuie să decizi dacă este nevoie să aplici al doilea strat de amorsă. Iată ce trebuie să faci pentru a lua decizia corectă:

  • aplică un al doilea strat de amorsă pe o suprafaţă de test de 0,5 m²;
  • lasă-l să se usuce conform timpului de uscare menţionat pe intrucțiunile produsului;
  • dacă la uscare suprafaţa testată tinde să devină lucioasă, nu este necesară aplicarea celui de-al doilea strat de amorsă.

De asemenea, îţi recomandăm să aplici amorsa la lumina zilei sau în condiţiile de iluminat artificial al încăperilor.

Acum că ai aflat cum se face amorsarea pereților şi cum trebuie să pregătești amorsa, poţi trece mai departe la alegerea şi aplicarea vopselei lavabile.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe