Finisajul decorativ pentru lemn

Pregătirea finisajului decorativ pentru lemn

• pentru a evita contaminarea produsului, este recomandat să îndepărtaţi praful şi alte urme de murdărie de pe exteriorul ambalajului, înainte de deschiderea acestuia;

• diluarea produsului se face numai după verificarea instrucţiunilor date de producător pe ambalaj;

Atenţie: Reglarea diluţiei se face prin testare în condiţii reale, pe o suprafaţa de 1-2 mp, întrucât procentul de diluant sau apă depinde de umiditatea şi temperatura aerului şi a lemnului, de textura şi tipul lemnului, de finisarea dorită (cu pori închisi sau deschisi), precum şi de unealta/metoda de aplicare aleasă;

• înainte de aplicare, omogenizaţi bine produsul;

Atenţie: Nu toate lacurile se pot dilua. Trebuie verificată eticheta produsului pentru a stabili necesitatea diluării şi procentul de diluţie. Dacă pe etichetă este indicată o diluţie exprimată în procente, aceasta se referă la cantitatea exprimată in litri.

Aditivul Teflon ™ conţinut de lacurile savana oferă rezistenţă superioară la pătare şi murdărire. Datorită ingredientului unic Teflon™ , suprafeţele sunt mai bine protejate şi rezistă mai mult în timp.

Condiţii de aplicare
Respectă întotdeauna condiţiile de aplicare indicate de către producător. Produsele pentru finisarea decorativă şi de protecţie pentru lemn de la savana  se aplică în următoarele condiții:


Condiţii        Temperatură       Temperatură           Umiditate             Umiditate
Produs          Suprafață            mediu                      suprafaţă             mediu
Min-Max       10-30°C              10-30°C                   Max 12%             Max 70%

Atenţie:
• Nu aplica produsele dacă există riscul ploii atât în timpul aplicării căt şi în perioada uscarii lacului.
• Pentru întreaga suprafaţă trebuie să folosim un singur lot de produs.
• Nu lucra în condiţii de temperaturi foarte ridicate sub directa influenţa a razelor solare, vânt puternic, ceaţă, umiditate ridicată, ploaie sau pericol de îngheţ.
• Aplică lacurile decorative numai pe suprafeţe uscate având o temperatură care se încadrează în limitele impuse de producător.
• Nerespectarea instrucţiunilor de aplicare poate modifica aspectul, calitatea şi randamentul acoperirii.

 

Schimbarea culorii unui obiect de lemn deja finisat

Schimbarea culorii lacului unui obiect de mobilier este posibilă. Procesul de schimbare este foarte simplu:
• îndepărtează pelicula veche de lac până la suport;
• șmirgheluieşte şi desprăfuiesşte;
• aplică grundul şi lacul în noua culoare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj;
• atunci când pelicula de lac deja existentă este bine ancorată, se poate aplica un nou lac, dar numai în nuanţă mai închisă;

Produsele pentru lemn şi alte suporturi
În principiu, produsele pentru finisarea decorativă a lemnului sunt strict destinate acestui scop. Totuşi există şi emailuri care pot fi aplicate pe suprefeţe lemnoase precum savana email superlucios cu Teflon™ pentru exterior şi interior sau savana email lucios pe bază de apă pentru exterior şi interior.


• Atenţie: Nu toate emailurile şi lacurile rezistă la soare. Pentru exterior e indicat să alegi emailuri şi lacuri pentru exterior care au filtru UV şi care sunt rezistente la intemperii. Pentru rezultate perfecte, îţi recomandăm să foloseşti emailuri şi lacuri create să reziste la condiţiile locale de climă (de exemplu, lacurile și emailurile savana).

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe