Unelte şi echipament pentru aplicarea produselor pentru lemn

Alege numai unelte de calitate: pentru lăcuire şi vopsire se folosesc în mod uzual pensule şi trafaleţi cu diverse role. Investitia ta va fi rasplatita pe deplin deoarece:

• vei consuma mai puţin timp;

• vei obţine un finisaj cu o peliculă mai omogenă, care maschează mai bine imperfectiunile şi care rezistă mai bine la murdărire, fungi sau alge decât aceeaşi vopsea aplicată cu dâre;

• vei obţine un finisaj estetic şi durabil, iar revopsirea nu este necesară timp de mai mulţi ani;   

Pensulele, în funcţie de lăţime, au diverse utilizări:
• de la 30mm la 50mm pentru pervaze şi zone înguste;
• de la 50mm la 80mm pentru uşi;
• de la 100mm la 150mm (bidinele) pentru zone mai mari cum ar fi podelele şi zonele de zidărie;
• Pensulele unghiulare (cu firele tăiate în unghi) sunt excelente pentru lucrul cu precizie;

Rolele de calitate bună asigură obţinerea unui randament mai bun, mai puţină scurgere de vopsea şi mai puţină stropire. Cu ele poţi aplica vopseaua în strat mai omogen. De asemenea, rolele îşi păstează forma mai bine, nu pierd peri şi le poţi refolosi. În general firul scurt (4-6 mm) este bun pentru suprafeţele lemnoase.

Unelte pentru aplicarea finisajelor decorative şi de protecţie pe bază de răşini alchidice

Pensula - Pentru aplicarea produselor pe baza de solvent îţi recomandăm pensulele cu peri naturali. Înainte de utilizare, trebuie să amorsezi pensula cu un diluant sau white spirit, iar înainte de a o introduce în vopsea/lac trebuie s-o scurgi bine.
Rola - Pentru o aplicare foarte uniformă a produselor pe bază de solvent îţi recomandăm să foloseşti o rola din mohair /velur cu firele tunse foarte scurt 4-6 mm şi lăţimi intre 10 si 25 cm.

Atenţie:  Imediat dupăterminarea lucrării trebuie să cureţi uneltele cu un diluant.


Îngrijirea lemnului - Unelte pentru aplicarea finisajelor decorative şi de protecţie pe bază de apă


Pensula - Pentru aplicarea produselor pe bază de apă îţi recomandăm pensulele cu fire sintetice deoarece perii naturali tind să absoarbă apa din vopselele pe bază de apă şi îşi pierd forma. Înainte de utilizare trebuie să amorsezi pensula cu apa, iar înainte de a introduce pensula în vopsea/lac trebuie s-o scurgi bine. Firele sintetice trebuie să fie despicate la vârf pentru a împiedica spumarea produsului aplicat.
Rola - Pentru aplicarea produselor pe baza de apă îţi recomandăm rolele din material sintetic (microfibra) cu firele scurte (6-9 mm) şi despicate (flauşate) la vârf pentru a împidica spumarea produsului.

Atenţie:


• Uneltele din această categorie se găsesc în magazine inscripţionate cu eticheta "acryl" sau "pentru aplicarea emailurilor şi lacurilor pe bază de apă";
• Imediat după terminarea lucrării trebuie să cureţi uneltele cu apă şi din când în când cu detergent;

Echipamente pentru aplicarea mecanizată a finisajelor decorative şi de protecţie pentru lemn

Dacă optezi pentru aplicarea mecanizată poţi folosi un pistol cu rezervor care pulverizează produsul prin acţiunea unui compresor.

La începutul lucrării se reglează deschiderea duzei pulverizatorului şi presiunea aerului.

Pentru vopsirea / lăcuirea mecanizată se ţine pistolul la o distanță de perete, astfel încat jetul de vopsea să acopere o suprafaţă cât mai mare posibil, iar ceaţa formată de stropi să fie mică. Distanţa optimă de la pistol la perete este de 15-20 cm. Pistolul se ţine cu jetul perpendicular pe suprafaţa de vopsit.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe