<
>

Vacanţă acasă

culorile acestei combinatii

MARO GARAPA 7 ALBASTRU SAFIR 5 OLIVE CLASIC 2

Scopul unei vacanţe sau al unui minut petrecut la birou, cu ochii închişi, este acelaşi: relaxare şi pregătire pentru o altă etapă de stres din viaţa ta.

Momentele de relaxare pe care le avem scad ca durată pe măsură ce înaintăm în vârstă. De aceea, este esenţial să le exploatăm la maximum.

Fie că ne întoarcem de la birou acasă, fie că plecăm într-o vacanţă la munte, mediul în care stăm atunci când nu muncim trebuie să fie unul cât mai liniştitor şi mai plăcut simţurilor noastre. Una dintre variantele pe care le avem pentru a ne relaxa după o săptămână grea de muncă este o casă de vacanţă într-o zonă curată şi retrasă, de la munte.


Spre deosebire de casa în care te întorci în fiecare zi, de la muncă, o casă de vacanţă trebuie să te rupă complet de ce-i în jurul tău sau, în cazul în care este înconjurată de un peisaj superb, să preia din elementele acestuia, fie că este vorba de materiale, texturi sau culori. Pentru o casă de vacanţă care să reconstruiască micro-universul de relaxare al fiecăruia, vom încerca să folosim principalele materiale şi culori din natură. În ceea ce priveşte nuanţele, recomandăm un Maro Garapa 7 (culoare predominantă). Pentru ca o casă de vacanţă să fie cu adevărat relaxantă, ea trebuie să preia, într-o formă sau alta, verdele pădurii şi albastrul apei şi al cerului. Astfel că vom nuanţa imaginea pereţilor cu un Albastru Safir 5 (foarte relaxant şi odihnitor) şi cu o culoare mai tare, plină de vitalitate (Olive Clasic 2).

Sfaturi şi sugestii:

  •     Preia materiale regăsite în natură şi adu-le cât mai aproape de forma lor iniţială: piatra, în măsura în care este finisată la colţuri poate fi cioplită uşor cu o daltă, lemnul poate avea noduri reale sau desenate.
  •     Pe lângă vizual şi tactil, trebuie avute în vedere şi celelalte simţuri. De aceea, este indicat să aveţi un şemineu cu lemne şi nu electric tocmai pentru mirosul specific şi sunetul lemnelor pocnind.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe