<
>

Locuinţa cu aer mediteranean

culorile acestei combinatii

ROSU BRIK 1 BRUN SAVANA 6 ROSU FLAMENCO 1

Dacă vrei să adopți stilul mediteranean întâlnit în Italia, atunci ai nimerit unde trebuie! El este caracterizat de un design lejer, cu pereţi de culoare cât mai deschisă, din ipsos, îmbogăţiţi de culori împrumutate din natură: nuanţe de turcoaz din mare, galben, oranj, roşu intens din strălucirea soarelui şi mov, purpuriu şi albastru din florile specifice zonei (lavanda şi albăstrelele).

Stilul italian este unul cu influenţe feminine, cu mai multe ornamente şi cu influenţe renascentiste. La nivelul culorilor, recomandăm o tencuială Brun savana 6. Această nuanţă deschisă are rolul de a relaxa ochiul uman, dar şi de a reflecta razele soarelui.
Pentru a înveseli exteriorul casei, poţi vopsi ramele ferestrelor folosind un Roşu Flamenco 1. Ca variantă alternativă la această culoare, îţi propunem un Roşu Brik 1, o nuanţă cu o intensitate scăzută. Poţi folosi această culoare şi pentru marginea balustrăzilor în cazul în care este vorba de o casă mai mare cu scară exterioară.

Piesele de mobilier şi accesoriile contribuie la crearea acestei atmosfere prietenoase şi plăcute. Culorile folosite pentru mobilă sunt specifice stilului italian mediteraneean: culori deschise, dar, preferabil, cu un ton mai închise decât culoarea tencuielii, pentru a da dimensiune spaţiului de locuit. Accesoriile (mozaic, legume sau fructe, flori uscate etc.) sunt şi ele în stilul mediteranean, fiind realizate din materiale rustice şi viu colorate, tocmai pentru a da culoare casei şi pentru a crea contraste plăcute şi relaxante.

Sfaturi şi sugestii:

• Un element specific acestei zone este apa, astfel că vom întâlni adesea mici fântâni arteziene, de obicei, în curtea interioară
• Recomandăm folosirea unor piese de mobilier voluminoase, atât pentru bucătărie (unde la o masă trebuie să încapă toţi prietenii), cât şi pentru dormitoare (dulapuri mari şi spaţioase în care să putem aşeza toate hainele de vară)

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe