Îti era dor de casa bunicii?

culorile acestei combinatii

ROSU TROPICAL 1 ORANGE TOAMNA 6 ROSU TROPICAL 4

Culorile şi, în general, amintirile din copilărie ne influenţează alegerile şi vizunea asupra viitorului. Cu alte cuvinte, preferinţele noastre sunt dependente de ceea ce le plăcea părinţilor noştri.

Poate de aceea, alegem, de multe ori, să mobilăm şi să ne "colorăm" spaţiul de locuit în stilul în care erau cele din copilăria noastră. E foarte important, însă, ca odată ce te-ai hotărât că îţi doreşti o casă tradiţională, pentru că într-un astfel de loc "te simţi cel mai bine", să ţii cont de sfatul unui specialist pentru a o construi păstrând tendinţele actuale.

Astfel că vei ajunge, cel mai probabil, la o combinaţie între actual şi tradiţional. Această combinaţie trebuie să fie una care să fie plăcută şi, mai ales, utilă ţie, familiei şi bineînţeles musafirilor.

Armonia care trebuie găsită între modern şi vechi pleacă de la culorile alese pentru exterior şi interior şi ajunge până la materialele de construcţie şi mobilă sau accesorii. Pentru tencuiala de exterior, îţi recomandăm contraste simple, între două sau, cel mult, 3 culori, care să meargă pe acelaşi principiu: modern-vechi. Ca primă culoare, poţi alege un Orange Toamnă 6 care să-ţi amintească de culoarea caselor de chirpici de la ţară. Pentru un contrast plăcut şi odihnitor, îţi recomandăm un Roşu Tropical 4, iar pentru detalii vom folosi un Roşu Tropical 1, o nuanţă mai închisă, care să scoată în evidenţă, preferabil, elementele de tradiţie (ramele geamurilor, un brâu exterior etc.).

Sfaturi şi sugestii:

  • Ţine cont mereu de preferinţele tale şi găseşte pe cineva care să le integreze perfect în designul casei; adaugă obiectele preferate din casa bunicilor şi asigură-te că le punctezi prin culori potrivite
  • O alee în stilul celei de acasă ar fi foarte potrivită pentru a reînvia amintirile şi senzaţiile trăite în casa din copilărie

 

sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe