<
>

O casă în stil retro

culorile acestei combinatii

ALBASTRU MARIN 7 NEGRU ABANOS 1 ROSU FLAMENCO 1 NEGRU CAVIAR 1

Moda retro presupune reutilizarea unor motive şi chiar a unor concepte cu vechime, din trecut, într-o manieră post-modernistă, integrându-le în trendul actual.Dacă privim într-un sens mai pragmatic, retro presupune găsirea de actualitate şi utilitate în ceeea ce foloseau odată părinţii sau bunicii noştri.

Când vei avea timp să mergi la casa bunicilor, poate arunci o privire și în podul casei, poți descoperi adevarate comori ce te vor ajuta să susții stilul retro cu elemente unice.

Găsirea unei armonii între nou şi vechi este esenţială atunci când amenajăm un imobil în stil tradiţional. În găsirea acestei armonii şi în realizarea unei treceri uşoare înspre actualitate, un rol foarte important îl au culorile alese pentru a îmbogăţi pereţii casei.

Mergând pe principiul culorilor asociate folclorului românesc, vom merge pe o nuanţă cât mai deschisă, pe care o vom îmbogăţi cu o culoare mai îndrăzneaţă, modernă. Am ales o nuanţă de Albastru Marin 7, care să fie apropiată de curăţenia albului din casa părinţilor, dar care să aibă şi ceva din albastrul unei case moderne. Pentru detaliile care vor îmbogăţi pereţii, recomandăm un Negru Caviar 1 (cu varianta Negru Abanos 1 pentru o nuanţă mai pală) şi un Roşu Flamengo 1. Aceste culori pot fi prezente prin motive florale aplicate ca un brâu pe doi sau trei pereţi din cei patru. De asemenea, ele pot fi folosite şi pentru acoperişul casei, în cazul în care acesta coboară mult spre pământ.

Sfaturi şi sugestii:

• Foloseşte motive florale acolo unde spaţiul îţi permite: o ramă de oglindă cu motive florale, o împletitură de material roşu şi negru, deasupra uşii sau a unei bolte
• Nu uita că, pe lângă obiectele decorative, trendul tradiţional este şi unul foarte folositor: spre exemplu, fundurile sau lingurile de lemn, patul din lemn masiv şi nu din pal o să aibă mereu căutare pentru că sunt utile şi mai bune calitativ decât corespondentele lor din actualitate

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe