<
>

Bucătărie italiană în nuanţe pământii

Ai văzut cum răsare soarele în casele din Toscana! Poate nu în persoană, dar cu siguranță ai admirat în filme frumosul stil italian. Din el ne-am inspirat și noi  și vrem să te inspirăm și pe tine în remodelarea bucătăriei tale. Când decorezi bucătăria în stil toscan, imaginează-ţi un spaţiu rustic, mirosul lămâilor şi al măslinelor, vinul preparat din delicioşii struguri şi pâinea abia scoasă din cuptor.

Materialele naturale sunt esenţiale când vine vorba de o bucătărie italiană: foloseşte parchet, piatră sau plăci de teracotă pentru pardoseală şi marmură sau granit pentru blaturi. Punctul de atracţie ar trebui să fie un mozaic din faianţă, colorată cu un model cu fructe şi legume.

Dacă priveliştea din bucătăria ta nu este un peisaj rural superb din centrul Italiei, compensează prin a-ţi vopsi pereţii în Portocaliu Chihlimbar 0391G3R(95). Nuanţele calde şi naturale care se potrivesc de minune în această încăpere sunt: caramel 0315G2R(70), un oranj delicat 0391G3R(95) şi galben lămâie 0181G(95), o culoare delicată excelentă şi pentru perdele sau pernuţele scaunelor.

Faţă de o bucătărie de tip modern, cu care suntem obişnuiţi, specificul toscan este cel în care totul se lasă la vedere, găsim multe rafturi, dulăpioare şi bufeturi deschise încărcate cu de toate, de la borcane de sticlă umplute cu paste până la vesela decorată cu modele inspirate de natură.

Sfaturi şi idei:
* Stilului toscan îi sunt caracteristice candelabrele realizate din fier forjat sau aramă.
* Plantele, bolurile cu fructe şi legumele uscate atârnate pe funii sunt o idee foarte bună şi nu prea costisitoare pentru decorare.
* Masa lungă din lemn masiv este nelipsită, aici se strânge toată familia pentru a savura cunoscutele delicatese toscane.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe