<
>

Dormitor mistic african

Ne dorim să aducem lângă ce este construit de mâna omului, ceva ce ne aduce aminte de natură. De legătura noastră cu pământul, de aer.

Să luăm de exemplu cultura și influențele continentului African. Ele se regăsesc în decorațiunea caselor de pretutindeni. Apropierea de natură se răsfrânge asupra stilului african prin culorile folosite, care caracterizează perfect căldura Africii.
Nuanţele pe care le capătă soarele de-a lungul unei zile reprezintă un punct de referinţă în cromatica stilului. De la galben pal, trecând prin portocaliu şi uneori prin roşu, posibilităţile paletei sunt foarte cuprinzătoare.

O nuanţă ce poate fi luată în calcul atunci când se optează pentru tema africană este Roşu Imperial 0915R(70). Această culoare închisă se potriveşte tradiţiilor africane şi merge perfect cu alte tonuri din paleta cromatică solară, precum portocaliu mandarin 0612G6R(90). Nuanţele calde folosite în decorarea încăperii se pot asocia foarte bine cu tonuri pământii, precum maro prăfuit 0992R1A(30). Acestea vor tempera culoarea primară aleasă.

Idei de design:

• Mobilierul în stil african este de obicei închis la culoare şi construit din materiale specifice, precum mahon şi rattan.
• Poţi aplica modelele tribale pe unul din pereţii camerei. Culoarea şi modelul trebuie să se îmbine cu designul camerei - cu cât e mai simplu dormitorul, cu atât se poate opta pentru un model mai complicat.

 

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe