<
>

Universal

În Renaștere, pictorii își realizau operele într-o manieră care încerca să redea cât mai exact realitatea. În acest context, pentru interioarele de inspirație renascentistă sunt utilizate o serie de tehnici ce folosesc jocul de lumini și umbre pentru a da viață și expresivitate interioarelor.

Pentru ca și tu să dai viață acestui stil în casa ta, noi îți propunem următoarele culori.

Liniile de albastru închis (1405A(60)) ale paletei Universal creează un contrast delicat și fermecător, potrivind țesăturile cu vopsitoria pereților, imprimeul tip acuarelă, ce pare a fi pictat manual, fiind în concordanță cu stilul renascentist. Culorile pereților, care pornesc de la nuanțe calde de bej (2034V9G(80)) până la brun, îmbinate sugestiv cu bleu-gri (1381A(95)), desăvârșesc spații armonioase și luminoase.

Pentru a obține un decor într-un stil renascentist trebuie să folosim culori reci precum albastru, verde, turcoaz, gri cu note argintii sau crem gălbui. Spațiile pline de rafinament și abundență caracteristice acestui stil sunt definite de mobilierul din lemn masiv cu inserții și decoruri florale bogate.
Dacă încă nu te poți hotărî cum și ce să combini, ai putea lua ca model pozele pe care noi le-am ales. Dacă te inspiră, atunci ne-am bucura să vedem creația finală!

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe