Află totul despre stilul minimalist
Stilul minimalist își are rădăcinile în principiul „Less is more” al arhitectului modernist Mies van der Rohe și a luat amploare la finalul secolului al XX-lea, cu intenția de a pune frână excesului și exuberanței ce luau amploare în arhitectură și designul din lumea vestică în acea perioada.
Mai mult înseamnă mai puțin
Principiul pe care se bazează designul minimalist este de a reduce la esență orice gest, decizie, obiect sau material. Este despre simplitatea lucrurilor și despre bucuria pe care aceasta o poate genera.
Principii de bază
Primul lucru pe care îl poți face pentru a-ți decora casa în stil minimalist este să cauți să amplasezi un număr cât mai redus de obiecte în spațiul amenajat. Fiecare dintre aceste elemente trebuie să aibă un motiv serios pentru care a fost ales.
Alege obiecte ale căror detalii de îmbinare sunt reduse, astfel că accentul se mută către calitatea materialelor din care acestea sunt produse.
Caută să obții suprafețe plane, netezite, delimitate prin muchii clare și vei observa de ce acest stil are o prezență atemporală și se încadrează cu succes în orice locuință.
Creează un spațiu aerisit
Simplitatea este cuvântul cheie utilizat și pentru poziționarea elementelor de mobilier în spațiu, astfel încât acesta să creeze senzația de libertate și relaxare. Când alegi, pune accentul pe calitatea, nu pe cantitatea obiectelor. Optează pentru zone de depozitare cu dimensiuni generoase, care se încadrează subtil în spațiu, pe principiul unui perete cu uși.
Alege culorile potrivite
Schema de culori ideală pentru un astfel de spațiu este una într-un singur ton de culori. Utilizează culori luminoase, de la alb spre nuanțe de bej și gri sau culori pastelate. Poți folosi și culori aprinse ca accent, pe un perete.
Decorare minimalistă
Pentru decorarea unui astfel de spațiu, alege obiecte cu intenție clară, poziționate direct pe pardoseală sau central, pe un perete gol. De exemplu, o vază în forme geometrice de bază sau un tablou monocromatic, supradimensionate.
E preferabil să nu acoperi ferestrele pentru a invita o cantitate cât mai mare de lumină către interior. Dacă dorești intimitate, optează pentru o perdea albă, ce unește tavanul cu pardoseala, sub forma unui perete textil, al cărui sistem de prindere este mascat.
Ești gata pentru o schimbare de stil?
Simplitatea unui spațiu generat pe principiile minimaliste va direcționa atenția către oamenii care locuiesc acolo, care îl activează și îi oferă viață, către peisajul exterior care îl îmbracă sau către șemineul sau masa ce adună familia în jurul său.
Obține stilul minimalist în casă ta prin prin alegerea unei cromatici luminoase de bază, prin vopsirea unui perete central în una dintre culorile primare, prin eliminarea decorațiunilor inutile și prin alegerea unui singur element central în încăpere.
Și, în tot ceea ce faci, nu uita că mai puțin înseamnă mai mult.