<
>

Un stil ce te aduce mai aproape de natură

Cultura continentului african este foarte complexă şi vastă. În fiecare ţară există o anumită credinţă şi religie, ba chiar pe unele teritorii acestea diferă de la trib la trib.

Africa se poate caracteriza printr-o singură culoare primară - roşu.


Lumina soarelui la apus peste savană sau nisipul roşiatic al rocilor şi-au pus amprenta asupra imaginii generale a acestui continent. Ceea ce îţi atrage atenţia când faci o călătorie în Africa sunt imprimeurile colorate din care oamenii îşi fac îmbrăcămintea. Nu există culori neutre în vestimentaţie, ba mai mult: cu cât sunt mai colorat hainele, cu atât mai bine. De regulă, culorile sunt modul locuitorilor de a se identifica, cine sunt şi din ce regiune provin.

Diversitatea culturilor africane s-a transpus şi în decoraţiune, măştile au ajuns la mare căutare, iar imprimeurile cu animale se găsesc pretutindeni. Una din teme, valabilă în majoritatea ţărilor, este celebrarea animalelor. Există imprimeuri şi statuete ce simbolizează pantere, leoparzi, tigri şi elefanţi.

Diferenţa dintre europeni şi africani este atât de mare încât acest lucru face ca o excursie în Africa să rămână o amintire de neuitat. Adaptarea la alte condiţii climatice şi culturale, dar şi apropierea de natură trebuie experimentate.

Aşă că... de ce să nu fii cu un pas mai aproape de tropice, chiar în casa ta?

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe