<
>

Un stil ce nu are vârstă

Când spui stil britanic, te gândeşti la familia regală şi apoi la tot ce e la modă. Anglia este un paradox - o ţară veche cu stiluri moderne. Un amestec de vechi cu nou, lucru care se vede şi pe străzile capitalei sale. Taxiurile negre consacrate şi cabinele telefonice roşii au rămas la un loc cu birourile luminoase de sticlă.

Stilul britanic reuneşte multicolorul cu monocromul şi tradiţionalul cu tendinţele recente. Te plimbi pe străzile oraşelor din Anglia şi la tot pasul găseşti case din căramidă roşie construite pe stil vechi, dar privirea este atrasă de elemente inedite, precum perdelele colorate de la geamuri sau uşile vopsite în culori intese.

Străzile, clădirile şi oamenii parcă arată altfel decât te-ai obişnuit să vezi. Din cauza vremii mohorâte care predomină pe tot parcursul anului, oraşele s-au adaptat şi au început să evite nuanţele închise, precum gri-urile clasice ale blocurilor. Cărămida este una din prefereratele londonezilor, urmată îndeaproape de lemn. Iar combinarea celor două oferă locului în permanenţă nuanţa apusului de soare.

Londra este o capitală cosmopolită ce a reuşit să înglobeze în stilul clasic britanic modernul şi neconvenţionalul. Cu siguranţă merită să o vizitezi şi să te laşi purtat de misterul englezesc şi de viaţa intensă a oraşului transpusă în culorile folosite.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe