<
>

Stilul vacanţelor însorite

Grecia este ţara zeilor şi a eroilor mitologici, unde zilele însorite de vară par fără sfârşit.

Nu este de mirare că aceasta reprezintă una dintre cele mai iubite destinaţii turistice din lume, cu cele peste şase mii de insule ale sale, care pot fi deopotrivă tărâmul unor spaţii hedonice sau al unor raiuri liniştite.

Oamenii care locuiesc în această ţară sunt renumiţi pentru ospitalitatea şi căldura lor sufletească; de asemenea, sunt mândrii moştenitori ai unei culturi care şi-a pus amprenta asupra întregii lumi. Monumente precum Parthenonul din Atena, Templul din Delphi şi siturile arheologice sunt mărturia unei civilizaţii apuse, cunoscută pentru iubirea artei şi a frumosului.

Grecii sunt cunoscuţi ca fiind oameni foarte religioşi, cu multe superstiţii. Vizitând mai multe regiuni din Grecia, vei avea ocazia să descoperi diversitatea foarte mare a obiceiurilor şi tradiţiilor.
Paleta de culori mediteraneană este dominată de nuanţe naturale.

Albastrul intens şi verdele arată minunat în contrast cu albul intens, pe care îl găsim peste tot când vine vorba de decorarea casei: pereţi, aşternuturi, piese de mobilier. Galbenul şi portocaliul, culorile soarelui, sunt şi ele foarte iubite. Stilul arhitectural este clasic, simplu, spaţiile exterioare îmbinându-se perfect cu cele interiore. În casă găsim ferestrele mari, arcade şi un tavan înalt.

Fie că te gândeşti la apele cristaline ale mării, la mănăstirile căţărate pe abruptele stânci, la satele liniştite de pescari sau la căsuţele vopsite în alb cu obloane albastre, imaginea Greciei este întodeauna una spectaculoasă.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe