<
>

O bucătărie condimentată ca o mâncare mexicană

Dacă iubeşti mâncărurile picante şi tonurile calde ale deşertului, află că le poţi regăsi şi în bucătăria ta. Inspiră-te din cultura şi tradiţia mexicane şi vei obţine un decor primitor şi natural, potrivit pentru cei care vor să scape de aspectul învechit al unei bucătării clasice.

Nu-ţi fie teamă să te joci pe pereţi cu culori puternice ca cele pe care le regăseşti într-o porţie de Chilli con carne. Aplica pe un perete Roşu Savana 2102G9R(90), care îţi va pune foarte bine în evidenţă latura pasională, feminină, în timp ce nuanţe de galben muştar 0233G1R(90) sau verde kaki 1922V5G(60), aplicate cu un aspect de vechi pe celelalte suprafeţe de vopsit vor accentua spiritul cald şi energic al încăperii.
Complementar Roşului Savana şi aspectului de vechi, alege o pardoseala de lemn de culoare deschisă sau o gresie rustică. O mobila de pin, lucrată manual şi nefinisat vor da un plus de credibilitate decorului tău, mai ales dacă alegi această combinaţie de culori şi materiale pentru amenajarea bucătăriei casei de la ţară.

Dacă te simţi curajoasă, poţi folosi culori puternice şi pentru vopsirea unor piese de mobilier, cum ar fi nuanţa de portocaliu Perfect Orange 0544G5R(90). Dacă vrei doar accente multicolore, cu aspect haios şi plin de viaţă, acoperă scaunele şi masa cu huse colorate, cu motive mexicane şi achiziţionează farfurii ceramice de artizanat.

Adaugă legături de ardei iuţi atărnaţi de grindă şi cactuşi în ghivece de teracotă şi ai reuşit să aduci un strop din natură în casa ta.

Sfaturi şi idei:

  • perne sau scaune cu sezut din piele naturală sunt foarte potrivite în acest decor
  • mobilierul şi ornamentele din fier forjat (suporturi de lumănări, rame de tablouri) pot fi o alternativă perfectă.
  • cumpără coşuri de rafie pe care să aplici culori tari, calde
  • pentru o cină romantică, luminează camera cu lumănări.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe