<
>

Dormitor decorat în stil japonez

Dacă îți dorești un design interior inspirat din cultura japoneză, în care accentul cade pe relaxare și calm, următoarele sfaturi ar putea să îți fie foarte utile!
Decorarea în stil japonez se limitează la obiecte de necesitate, făcute din materiale simple sau ornate discret, pentru a nu afecta atmosfera liniştită a dormitorului.

Stilul japonez foloseşte o paletă de culori de maxim 3-4 nuanţe. Pereţii şi podelele sunt vopsite în culori deschise, aflându-se în contrast cu mobilierul din lemn închis simplu. Una dintre culorile potrivite atât pentru dormitor, cât şi în ton cu tema, este Galben Melon 0251G1R(95).

Acest galben deschis va lumina camera chiar şi în cele mai întunecate zile. În plus, poţi combina şi cu alte tonuri pale, precum verde deschis 1691A9V(95) şi bleu cenuşiu 1373A(85). Aceste tonuri deschise vor contribui la obţinerea efectului de spaţiu perfect pentru relaxare, esenţial pentru dormitor.

Simplitatea camerei nu înseamnă însă renunţarea la plantele decorative, tocmai de aceea este recomandată folosirea aranjamentelor din bambus pentru decorare sau plasarea unui bonsai pe noptieră ori pe pervaz.

Idei de design:

• În loc de covoare, poţi folosi tatami, confecţionate din papură, paie de orez şi bumbac.
• Tot pentru a contribui la relaxare, poţi amplasa o fântână mică de apă, alimentată la priză pentru o atmosferă cât mai apropiată de cea de vacanţă.
• Foloseşte, pentru decorarea pereţilor, tablouri cu simboluri asiatice desenate într-o paleta de culori mai redusă.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe