<
>

Feng Shui şi bucătăria asiatică

Nu te gândi că bucătăria asiatică din casele oamenilor este la fel de diferită precum gustul mâncării specific culturii. Spațiul în sine nu diferă foarte mult de cel European.

Ceea ce îl face deosebit este poziţia calculată a fiecărui obiect de mobilier după vechea artă a feng shui-ului.

Tradiţia impune o anumită ordine de aranjare a fiecărei piese de mobilier, de la amplasarea frigiderului şi până la perdelele atent alese. Toate au ca scop armonizarea spaţiului respectiv. Pentru decorarea bucătăriei, propunem o nuanţă caldă, precum Luluvit 1104R5A(80), ce are rolul de a calma şi contribuie la atmosfera primitoare a spaţiului pe care îl îmbracă.

Pentru combinaţii de culori poţi apela tot la tonuri deschise, precum gri deschis 0201G1R(92) şi crem nisip 0233G1R(90). Acestea se pot aplica în egală măsură cu Luluvitul, depinde foarte mult de gust şi de spaţiul disponibil. Dacă ai o bucătărie mică, încearcă să aplici culorile menţionate în dungi orizontale, pentru a da senzaţia de volum.

Sfaturi şi idei:
• Oricui îi place să savureze un ceai bun, tocmai de aceea este bine să ai un set de ceai pe măsură. Poţi opta pentru un frumos set de porţelan cu motive asiatice pe care să-l şi expui pe rafturile bucătăriei
• Inspiră-te din bucătăria asiatică pentru decorarea şi accesorizarea camerei. Foloseşte tăvi de lemn cu motive florale sau animale şi nu uita de beţişoarele pentru mâncat. Toate acestea se pot folosi şi ca obiecte decorative.
• Bucătăria nu trebuie neglijată în ceea ce priveşte folosirea plantelor. Conform artei Feng Shui, acestea atrag energia negativă a obiectelor produse din plastic şi materiale sintetice."

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe