<
>

Recreează atmosfera anilor disco la tine acasă

În ultima perioadă, moda retro a reintrat în stilul nostru de viaţă. Fie că este vorba despre haine sau despre decoraţiuni interioare, stilul retro a luat amploare. Se poartă lucrurile ce aduc aminte de tinerețea părinților noștri și influențe ce ne întorc într-un timp pe care îl recunoaștem chiar dacă nu l-am trăit vreodată.

De aceea, culoarea pe care noi o propunem este Verdele fistic 1893V5G(90), o nuanţă deschisă, care poate fi uşor combinată cu tonuri tari precum maro espresso 0563G5R(40), galben muştar 0244G1R(80), roşu bordeaux 0915R(70) sau aqua 1551A5V(95). Un stil specific anilor 70 era colorarea diferită a camerei în 2 tonuri de culoare, astfel îți recomandam să încerci să combini verdele fistic cu una din culorile de mai sus. Îmbinarea unei nuanţe pale cu una intensă poate fi soluţia perfectă pentru camera de zi.

Verdele-fistic combinat cu obiecte decorative mov închis sau roşu închis poate crea un efect vizual de excepţie contribuind la realizarea unui spaţiu plăcut şi confortabil . Totodată se pot folosi mai multe nuanţe de verde, asemănătoare, pentru crearea unui degrade deosebit.

Pentru un plus de efect se pot crea diverse modele din forme geometrice clasice. Combinând 2-3 culori diferite poţi obţine un perete unicat cu aspect retro. Odinioară, imprimeul preferat era considerat cel cu buline. Această idee se poate adapta uşor şi la decorarea unui perete: pictează grupuri de 3 cercuri de dimensiuni şi culori diferite.

Sfaturi şi idei:
• Vopseşte fâşii verticale late de jumătate de metru care să încadreze diverse piese de mobilier, spre exemplu o canapea sau un corp de rafturi.
• Alege mai multe corpuri de iluminat fanteziste şi cât mai diferite.
• Mergi pe la anticariate pentru a-ţi completa camera cu o colecţie de discuri specifice sau alte obiecte decorative specifice perioadei.
• Alege imprimeuri geometrice pentru covor.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe