<
>

O cameră pasională în stilul spaniol

Căldura şi bunătatea reprezintă principalele virtuţi ale stilului de viaţă spaniol. Spania este o ţară cunoscută pentru lumina ei solară şi pentru toleranţa faţă de multitudinea de culturi din întreaga lume adunate aici. E cunoscută și pentru siesta, dar asta depinde de doar de tine, dacă vrei să ai o camera pentru oaza ta de relaxare.

Pentru a obţine un design sud-vestic original este nevoie de introducerea unor aspecte specifice stilului tradiţional precum: grinzi mari din lemn închis de pin, ipsos, arcade sau podele din plăci naturale de lut ars. În stilul spaniol regăsim uşile masive din lemn de pin, mesele din fier, lămpile şi elementele de feronerie, tapiserie din piele sau ţesături subţiri, cu motive specific americane.

Mobilierul poate varia de la piese plate, simple, fără decoraţiuni, la piese sculptate şi decorate opulent. Pinul este principalul lemn folosit.

Pentru culoarea pereţilor poţi folosi o nuanţă deschisă, cum ar fi Crem Brioşă 0292G2R(90), care va lumina şi va da un aer de prospeţime camerei. Pentru a putea pune în evidenţă mobilierul din pin, elementele de feronerie şi tapiseria din piele foloseşte albul S 1000 N. Adaugă roşu 0974R1A(70) pe porţiuni mici pentru a da o notă pasională. Pentru cei mai extravaganţi, recomandăm vopsirea unui singur perete într-o culoare pământie 0425G3R(30).

Accesoriile utilizate sunt reduse la minim, cu tendinţa de a folosi câteva elemente mari, expuse împreună, cum ar fi: urnele, vazele sau ghivecele. Sfeşnicele şi panourile din lemn sculptate nu pot lipsi dintr-o casă cu specific spaniol.

Sfaturi şi idei:
• Poţi opta pentru vitralii, draperii de perete ţesute, lămpi din fier forjat.
• Pentru un plus de prospeţime se obişnuieşte reproducerea unui colţ din natură, cu ajutorul ghivecelor cu cactuşi sau al unui glob cu plante în creştere.
• Elemente de impact pot fi accesoriile specifice cowboy-ilor, precum şeile din piele, pălăriile, funiile.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe