<
>

O combinaţie între trecut şi viitor

Ţara luptelor cu taurii, a dansului de flamenco, a lui Don Quijote şi a fotbalului. Acestea sunt primele lucruri la care te gândeşti atunci când îi rosteşti numele - Spania.

Ţara ce ocupă al treilea loc pe lista destinațiilor turistice favorite nu duce lipsă de diversitate când vine vorba de peisaje: în Nord - dealuri de un verde irlandez, iar în Sud - influențe marocane.

Spania poate fi caractrerizată drept o țară modernă, ai cărei locuitori, mândri de trecutul lor, s-au decis să accepte şi provocările viitorului. Sudul țării, Andaluzia, este cunoscut ca fiind uscat, fierbinte şi luminos, precum vopseaua albă cu care sunt pictate casele în cele două arhipelaguri, Baleare și Canare. Orașele spaniole îmbină în mod plăcut arhitectura veche cu cea modernă.

Vestită în întreaga lume pentru muzica și dansul Flamenco, pentru luptele cu tauri şi plajele fantastice cu mult soare, Spania e mai mult decât atât. Să nu uităm bucătăria foarte bogată, cu o varietate de mâncaruri precum: tapas, gazpacho, paella, tortilla española şi nici importanţa sa culturală pentru Europa.

Casele spaniole au o frumusețe clasică, unică în lume. Ele sunt, de obicei, asimetrice ca și configurație, cu uși arcuite, balcoane mici, curți cu intrări laterale, pereți exteriori cu tencuială din stuf şi verdeață împrejurul casei, impresia generală fiind aceea a unei case luxuriante. Aceste caracteristici sunt inspirate de stilul lui Gaudi, care a transformat arhitectura cu creaţiile sale fantastice cu forme ciudate, neregulate, inspirate din natură şi de stilul gotic.

Designul interior spaniol se bazează pe culori inspirate din mediul înconjurător: albastru, verde, alb, maro şi bej. Finisajele pereților sunt realizate dintr-o textură grea, din stuf sau ipsos, cu scopul de a obține profunzime vizuală. Roșul de teracotă şi portocaliul sunt două culori foarte utlizate în schema de culori a stilului decorativ spaniol. Decorul de perete spaniol include tapiserii bogat țesute și grile din fier forjat, care conferă interiorului un aspect deopotrivă rustic şi elegant. De asemenea, elementele de piatră şi ceramică sunt şi ele frecvent întâlnite, împreună cu piese din fier forjat și panouri din lemn sculptat.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe