Cum îţi protejezi mobila pe perioada renovării? Pregătirea camerei pentru vopsirea pereţilor.

Vorbim de multe ori despre lucruri bine făcute sau făcute cu cap. Atunci când te pregăteşti să renovezi, îţi recomandăm să urmăreşti cu atenţie ordinea de efectuare a lucrărilor şi să nu sări niciun pas. Respectarea acestor etape te va scuti de eforturi suplimentare şi îţi va permite, la sfarşitul lucrării, să te mândreşti cu rezultatele obţinute.

Astfel, înainte de a începe renovarea unei camere este important să o pregăteşti corespunzător pentru vopsire. În cazul în care camera este mobilată poţi transporta mobila ușoară în altă cameră. Cu această ocazie poţi decide ce obiecte de mobilier vor rămâne după renovare şi ce obiecte vor fi donate sau aruncate.

Adună piesele mari de mobilier (patul, dulapurile, biblioteca) în mijlocul camerei pe care o renovezi şi înveleşte-le în folii mari de plastic pentru a le proteja de stropii de amorsă şi vopsea.

Mută aparatele electronice din încăpere şi aplică peste prize şi întrerupătoare o bandă adezivă din hârtie. Dacă vrei să înlocuieşti prizele şi întrerupătoarele, acum e momentul să le demontezi.

Înainte de a începe treaba, nu uita să acoperi caloriferul, aparatul de aer condiţionat şi să demontezi corpurile de iluminat prinse în perete. E nevoie să le demontezi pentru a putea vopsi uniform tot spaţiul. Când demontezi corpurile de iluminat, izolează firele cu bandă izolantă.

Pentru a-ţi face viaţa mai uşoară la curăţenia finală, protejează cu folie de protecţie fixată cu bandă adezivă din hârtie, ferestrele, uşile şi tâmplăria. E bine să nu uiţi acest pas mai ales atunci când renovezi de unul singur, pentru că, la început îţi va fi greu să lucrezi fără să atingi suprafeţele din jur.

De asemenea, este indicat să acoperi podeaua în totalitate cu folie de protecţie şi să o prinzi de marginea peretelui cu o bandă adezivă  din hârtie. Cu cât mai multe suprafeţe sunt protejate şi acoperite cu atat mai puţin efort vei depune la curăţenia finală.

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe