Inspiră-te

Roşu foc

Roşul este culoarea cu cea mai lungă lungime de undă. O analogie între aceasta şi funcţiile coordonate, din punct de vedere cromatic, în organism, ne-ar duce la concluzia că lupta cea mai grea a fost dusă tocmai pentru a supravieţui.

afla mai multe

Violetul

Ultima culoare a spectrului, indică devotamentul faţă de spiritualitate şi treburi personale, o dragoste necondiţionată de sine, pământ şi ceilalţi; implică empatia, umanitarismul, plăcerea de sine, valoarea şi etica.

afla mai multe

Ce înseamnă un interior alb

Poate fi un clişeu când spunem că o cameră mică o vopsim în alb pentru că "albul măreşte" şi luminează spatiul. Albul are într-adevăr capacitatea de a mări vizual spațiul, de a reflecta lumina și de a oferi prospețime unui interior.

afla mai multe

Efect tribal

Poate să pară o abordare nepotrivită sau chiar dură, "efectul tribal". Am optat totuşi pentru acest punct de vedere datorită ciclicităţii existenţiale, pe care o pot evidenţia, în acest fel.

afla mai multe

Culoarea în arhitectură

Culoarea a fost utilizată încă din antichitate pentru a "însufleţi" obiectele de arhitectură. Există dovezi istorice care atestă faptul că templele greceşti erau viu colorate, integral, puritatea albului marmurei - astăzi atât de apreciată, fiind bine ascunsă sub straturi robuste de culori primare.

afla mai multe

Culoarea în fotografie

Pentru un fotograf, culoarea reprezintă o opţiune de lucru. Fotografia ca instrument şi mijloc de interpretare şi redare a realităţii, dintr-un punct de vedere obiectiv sau subiectiv, exprimă realitatea aşa cum este ea percepută.

afla mai multe

Crepuscul incediar

În plan fizic, orange-ul are polaritate masculină şi este asociat sexualităţii şi creativităţii din planul material, versus albastrul, care este polaritatea feminină a portocaliului şi induce creativitatea abstractă, literatura, filosofia etc.

afla mai multe

Maiestuozitate celestă

Poartă a timpului şi a spaţiului, cerul nostru de azur este făgăduinţa spre zbor, spre fantezie astrală, spre nemurire... dar şi coborârea în adâncuri, spre explorarea spaţiului interior al fiinţei umane.

afla mai multe
sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe