Cum se pregătesc suprafeţele de zidărie pentru vopsirea la exterior?

În cazul aplicărilor de vopsele superlavabile de exterior asiguraţi-vă că tencuiala este maturată (are mai mult de 28 de zile de la aplicare). În caz contrar există riscul ca bazicitatea cimentului din compoziţia tencuielii să distrugă atât structura vopselei cât şi a pigmenţilor.

- Aplicaţi amorsa recomandată şi respectaţi timpul de uscare prescris.
- Aplicaţi de preferinţă o vopsea superlavabilă de exterior în două straturi.

Aplicările se fac de sus în jos şi din muchie în muchie, în mod continuu pe toată suprafaţa, astfel încât să nu apară urme inestetice ale aşa ziselor "nade".

Asiguraţi-vă că aveţi condiţii atmosferice prielnice. Este necesar să nu plouă cel puţin în următoarele 7-8 ore. Nu aplicaţi produsele de exterior pe suprafeţe aflate sub acţiunea razelor solare sau imediat dupa trecerea acestora. Suprafaţa pe care se aplică vopselele de exterior trebuie să aibă o temperatură de max +35°C.

În cazul produselor structurate (vopsele sau tencuieli) respectaţi toate recomandările restrictive de mai sus.

Asiguraţi-vă că meseriaşii pe care i-aţi ales au experienţa necesară (au mai lucrat cu astfel de produse). Cereţi-le eventual să efectueze o probă de lucru pe o suprafaţă mai puţin vizibilă.

Ce trebuie ştiut pentru ca nuanţa de vopsea lavabilă colorată să iasă aşa cum ne-am dorit?

Înainte de a vă apuca de treabă, asiguraţi-vă că aveţi o cantitate suficientă de vopsea pentru a vopsi tot ce v-aţi propus. În cazul în care cumpăraţi mai mult de o cutie cu vopsea, aveţi grijă de asemenea ca vopseaua din toate recipientele să aibă aceeaşi nuanţă.

În alegerea vopselelor colorate pentru interior, sunt indicate cele obţinute prin sisteme de colorare, în locul colorării acasă a vopselei albe, cu pigmenţi, deoarece cea mai mică variaţie de concentraţie a pigmentului poate modifica vizibil nuanţa dorită.

Dacă se optează totuşi pentru colorare manuală cu pigmenţi, este recomandat să se coloreze toată cantitatea de vopsea necesară de prima dată, altfel este posibil ca nuanţa să difere de la un lot la altul.

Pentru a nu avea surpriză să obţineţi o nuanţă foarte diferită de cea din mostră, este recomandată încercarea culorii pe perete înainte de finisarea întregii lucrări, aceasta fiind cea mai simplă metodă de verificare. Este, totodată, foarte importantă lumina din cameră, care poate influenţa percepţia culorii şi trebuie să constituie de la început un factor de alegere a nuanţei.

 



sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe