<
>

Un dormitor luminos nordic

culorile acestei combinatii

0013N(85)

Dormitorul în stil scandinav se caracterizează prin simplitate, prospeţime, strălucire şi, bineînţeles, luminozitatea specifică locuinţelor nordice.

Poţi alege să decorezi dormitorul fie în stil clasic gustavian, fie în stilul modern-funcţional. De ce ai nevoie pentru a le pune în practică?

Pentru stilul clasic ai nevoie de mobilă tradiţională din lemn cu ornamente curbate, lucioasă, vopsită în alb sau gri deschis. Pentru aspectul modern cuvântrul cheie este simplitatea: mobila cu forme organice, asociată cu metal cromat sau piele.

Acum hai să trecem la culori!
Luluvitul 1104R5A(80) este o culoare echilibrată şi plăcută, care poate aduce căminului tău o componentă discretă, de mister, din acest motiv fiind foarte potrivită pentru pereţii dormitorului. Asoretază-l cu bej ocru 0354G3R(80), verde neutru 1824V3G(80) şi gri deschis 0013N(85).

Nordicii sunt cunoscuţi pentru soluţiile practice găsite pentru ca o încăpere să aibă un aspect aerisit. Pentru a nu aglomera prea tare camera, se folosesc soluţii de depozitare diverse, de la sertare până la cutii şi compartimente bine gândite care, pe lângă partea practică, servesc şi ca obiecte de decor.

Sfaturi şi idei
• Agaţă pe pereţi oglinzi cu rame simple din lemn, înalte şi care reflectă lumina, pentru efectul de mărire a spaţiului
• Textilele, de la perdele până la aşternuturi, ar trebui să fie şi ele deschise la culoare, cu imprimeuri colorate cu modele florale şi geometrice, specific scandinave
• Decorează camera cu obiecte realizate din sticlă colorată, de diverse forme"

 sfaturi
utile

Aici vei găsi o mulțime de sfaturi utile și idei despre ce trebuie să faci când te apuci de treabă.

afla mai multe
de ce
savana?

10 motive pentru care savana este cea mai performantă vopsea din România.

afla mai multe